- De hadde avtalte møter der Jensen fikk penger av Cappelen

Ifølge hasjbaronen Gjermund Cappelen var det han personlig som stakk pengene i lomma på eks-politimannen Eirik Jensen. Spesialenheten har derfor gransket det de mener er mistenkelige kontantinnskudd som Jensen har gjort i etterkant.

GA PENGENE DIREKTE: Den narkodømte Bærumsmannen Gjermund Cappelen har forklart at han og Eirik Jensen hadde egne avtalte møter der Jensen fikk betaling for informasjonen han ga til Cappelen. Foto: Benjamin A. Ward / Dagbladet
GA PENGENE DIREKTE: Den narkodømte Bærumsmannen Gjermund Cappelen har forklart at han og Eirik Jensen hadde egne avtalte møter der Jensen fikk betaling for informasjonen han ga til Cappelen. Foto: Benjamin A. Ward / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Hvis den tidligere politioverbetjenten og politilederen Eirik Jensen (59) fikk så mye penger som den dømte hasjsmugleren Gjermund Cappelen (50) hevder, hvordan fikk han pengene og hvor gjorde han av dem?

Dette er spørsmål Spesialenhetens etterforskere har prøvd å besvare i den nesten tre år lange etterforskningen mot de to.

Etter det Dagbladet erfarer mener Spesialenheten at den tidligere politioverbetjenten og politilederen skal ha foretatt en rekke mistenkelige kontantinnskudd på 2000-tallet.

Spesialenheten har en klar mistanke om at tidspunktene for disse innskuddene henger sammen med når Jensen skal ha mottatt penger fra Cappelen.

Særlig har Spesialenheten fattet interesse for dager der Jensen har gjort flere mindre kontantinnskudd på samme dag. Dette skal ha skjedd ved minst to anledninger.

Innskuddene skal som regel ha vært på mellom 4000 og 4500 kroner, og skal ha blitt gjort via bank og post i butikk, ifølge Dagbladets opplysninger.

Styrket mistanken

I en kjennelse fra Oslo tingrett i mai 2014 kom det fram at Jensen over en fireårsperiode gjorde kontantinnskudd for til sammen 303 576 kr forskjellige steder.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer