– De hadde et problematisk ekteskap

Den drapssiktede 32-åringens advokat bekrefter at ekteskapet mellom Dung Tran Larsen og ektemannen var trøblete.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

BERGEN (Dagbladet): – Jeg er uskyldig og har aldri lagt hånd på henne, sier Dung Tran Larsens drapssiktede ektemann (32).

Det er ektemannens forsvarer, Mikkel Mundal, som snakker på vegne av sin klient.

Min klient tar dette veldig tungt og stiller seg uforstående til siktelsen. Han føler det som et overgrep mot familien, sier Mundal til Dagbladet.

Spesielt er den drapssiktede 32-åringen bekymret for sin syke far.

– Jeg er redd min far ikke vil tåle den påkjenningen det er å bli siktet for drap. Han er svært syk, sier 32-åringen gjennom advokaten.

Torsdag ble ektemannen (32), hans bror (34) og foreldrene på 59 og 62 år pågrepet og siktet for forsettlig drap på den vietnamesiske kvinnen.

I dag klokken halv ti vil de fire bli krevd fengslet av politiet.

Foruten de fire siktede ble ytterligere to av ektemannens søsken og hans bestemor tatt med til avhør. De har kun status som vitner.

– De hadde et problematisk ekteskap

Politiet sendte i går ut en pressemelding der de skriver at grunnlaget for siktelsene er klare, men at de ikke vil bli kommentert før fengslingsmøtet i dag.

– Grunnlaget for denne siktelsen er uhyre tynt, sier Mundal.

Han forventer at politiet legger fram bevis framfor det han karakteriserer som teorier i løpet av dagen.

Søkte på søppelplass

En spesialtrent likhund søkte i går etter Dung i to lastebiler på en søppelplass ved avfallsdepotet i Rådalen utenfor Bergen. Den 32 år gamle drapssiktede ektemannen er ansatt i et transportfirma som blant annet frakter containere med avfall til søppelplassen. En del av avfallet blir tømt i et stort forbrenningsanlegg. Hunden skal ikke ha markert funn på avfallsdeponiet i går.

Nå kan søket etter kvinnen utvides til sjøen utenfor Laksevåg, og i familiens bakgård. På eiendommen står en gravemaskin som ifølge naboer skal ha vært i bruk bak huset første uka i juli.

– Det er aktuelt å søke på steder der familiemedlemmer har oppholdt seg og som de på forskjellig måte har tilknytning til, sier politiinspektør Tore Salvesen til Dagbladet.

Ekteskapsproblemer

TRØBLETE: Advokaten til den drapssiktede ektemannen bekrefter at ekteskapet var problematisk. Foto: Privat
TRØBLETE: Advokaten til den drapssiktede ektemannen bekrefter at ekteskapet var problematisk. Foto: Privat Vis mer

Den siktede ektemannens advokat bekrefter at det har vært problemer i ekteskapetmellom Dung Tran Larsen og 32-åringen.

– De har ifølge min klient hatt et turbulent ekteskap den siste tida, hvor det i korte perioder har vært slutt før de har funnet tilbake til hverandre igjen. Han beskriver ekteskapet som sammensatt og sier at Dung ikke var en enkel dame å leve sammen med, sier Mundal til Dagbladet.

Ektemannen avviser derimot gjennom sin advokat at Dung Tran Larsens frihet har vært begrenset, slik flere av Dungs venner har beskrevet.

Ifølge ektemannen ble Dung alltid kjørt av ham, selv eller svigerfaren når hun skulle noe sted, enten det var på skolen eller på et av handlesentrene hun pleide å gå på. Men det var fordi hun selv ville det.

– Holdt seg for seg selv

Familien Larsen beskrives av naboer som stille og anonyme. Til tross for at familien har bodd i Krabbedalen i over 20 år, er det få av naboene som kjenner dem.

– De holdt seg helst for seg selv. Det har de alltid gjort. De var ikke av dem som deltok på naboarrangementer, sier en av familiens nærmeste naboer. Kvinnen ønsker ikke å stå fram med navn.

I går sto familiens enebolig tom. Bare politisperringene vitner om torsdagens dramatiske pågripelse.

Forelsket på video

Familien til Dung var i går samlet i familiens butikklokale i Bergen sentrum. De ventet utålmodig på nyheter fra politiets etterforskning, og håper de snart kan få noen flere svar på hva som har skjedd med tobarnsmoren som forsvant sporløst for seks uker siden. Ektemannen satt i går i et ti timer langt avhør med etterforskere. VG skrev i går at familien har avslørt seg gjennom flere telefonsamtaler til folk utenfor familien.

Den drapssiktede 32-åringen forelsket seg i Dung Tran Larsen etter å ha sett henne på storebrorens bryllupsvideo i 2002.

– Storebroren hadde da nettopp giftet seg med Dungs niese i Vietnam, og viste fram bryllupsvideoen til lillebroren og resten av familien i Norge, forteller Dungs fetter til Dagbladet.

Hans familie hjalp 32-åringen å finne fram til jenta på videoen, og de to skrev brev og ringte hverandre i to år før de avtalte å møtes i hennes hjemland.

Der tilbrakte 32-åringen en måned sammen med Dung Tran Larsen og hennes familie før de dro til Norge. Det var sommeren 2004. Samme høst giftet de seg på tinghuset. Dung Tran Larsen har ikke vært tilbake i Vietnam siden.

Måtte rømme

Dung Tran Larsens far beskriver nordmannen som en hyggelig mann, men sier at han reagerte på avskjeden 32-åringen tok med sin nye svigerfamilie. Dagbladet skrev i går hvordan 32-åringen etter en måned plutselig tok med seg datteren deres og reiste uten å si adjø.

Faren hadde håpet Dung Tran Larsen skulle bli lykkelig her i Norge.

Til familie og venner har hun blant annet fortalt at hun ble innestengt på et rom og måtte rømme ut gjennom et lite vindu.

Ektemannen skal også ha truet med å kjøpe enveisbillett til henne tilbake til Vietnam.

– Dung fortalte at hun ikke hadde noen frihet i det hele tatt, sier en person som hadde fortrolig kontakt med henne.

– Merkelig

Familien til Dung Tran Larsen forteller at de ble overrasket over pågripelsen av svigerfamilien torsdag morgen, men har reagert på ektemanns oppførsel etter at Dung forsvant.

Dungs fetter Philip Minh Tran forteller at 32-åringen blant annet aldri ringte dem for å spørre om de visste hvor kona befant seg.

– Det er skuffende. Vi håper sannheten kommer fram. Det var familien Larsen som hadde ansvaret for tantebarnet vårt, sier onkelen hennes, Chi Dinh Tran.

Familien til Dung Tran Larsen synes det er merkelig at ektemannen kontaktet advokat før han gikk til politiet og meldte henne savnet. De undrer seg også over at det gikk hele seks dager før politiet ble varslet om forsvinningen.

– Vi har fortsatt et håp om at politiet finner Dung, sier Philip Minh Tran.