- De hadde glimt i øyet og vil bli savnet

Tove Åkerøy, Bjørg Heidi Åkerøy og Therese Mari Åkerøy gravlagt i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||(Dagbladet): Dolstad kirke var stappfull da de tre søstrene ble gravlagt i dag.

- De var tre trivelige og elskelige søstre som bar med seg mye kjærlighet og glede. Vi må samle på de gode minnene, sa sokneprest Jan Biering-Strand under gudstjenesten som han holdt sammen med fungerende sokneprest Kari Sjursen.

De kom med noen minneord om hver av de tre søstrene:

Tove: Hun ville det beste for ungene sine, og var bestemt og rettferdig. Tove og Frank var glade i hverandre. De var bevisste på å alltid gi hverandre en klem før de dro hver til sitt om morgenen, og når de kom hjem om kvelden.    

Bjørg: Hun var en streng, konsekvent og bestemt mamma, og opptatt av at barna skulle ha det bra. Hun var glad i barn, enten det var nabounger på Rynesåsen eller ungene i Tiøringen (barnehagen hun jobbet i). Det å være ute sammen med andre var noe av det som ga livet mening for henne.  

Therese: Som barn likte hun å være ute i all slags vær. Familien betydde mye for Therese. Så snart hun hadde langhelger tok hun gjerne turen til Mosjøen for å besøke sine søstre. Sammen planla de turer i skog, fjell og mark.  

Skredulykke
Den tragiske skredulykken som tok livet av de tre kvinnene fant sted 16. mai, da de tok fatt på den tre-fire timer lange turen opp til Jamtfjelltinden hvor de skulle plassere en ny signeringsbok for sesongen i 1189 meters høyde.

Men den voldsomme snøsmeltingen utløste et 50-60 meters bredt og flere hundre meter langt ras med snø og jord da de var kommet opp i 700 meters høyde.

Også 47 år gamle Berit Rugeldal måtte bøte med livet.

- Vil bli savnet
Også rådmannen holdt en tale i begravelsen hvor han takket på vegne av kommunen, som tidligere har vært arbeidsgiver for to av kvinnene.

- De hadde glimt i øyet og vil bli savnet. 

SKREDULYKKE: Tove Åkerøy (t.v.) , Bjørg Heidi Åkerøy og Therese Mari Åkerøy. Foto: OLE MORTEN MELGÅRD
SKREDULYKKE: Tove Åkerøy (t.v.) , Bjørg Heidi Åkerøy og Therese Mari Åkerøy. Foto: OLE MORTEN MELGÅRD Vis mer