- AVSPORING:  Oppmerksomheten rundt pågripelsen er en avsporing, sier politimester Geir Olav Heir i Salten - her i tidligere jobb som lensmann i Verdal. Arkivfoto: Tom E. Østhuus/Dagbladet.
- AVSPORING: Oppmerksomheten rundt pågripelsen er en avsporing, sier politimester Geir Olav Heir i Salten - her i tidligere jobb som lensmann i Verdal. Arkivfoto: Tom E. Østhuus/Dagbladet.Vis mer

- De hadde ikke møtt hverandre fra før

Svært grov voldtekt, sier politimester. Forsvareren: erkjenner ikke skyld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den 31 år gamle mannen som ble pågrepet for voldtekt av en 20 år gammel kvinne midt i Bodø sentrum natt til søndag, erkjenner ikke noen form for straffeskyld i tilknytning til siktelsen for overfallsvoldtekt, sier mannens forsvarer, advokat Finn Ove Smith, til Dagbladet.

Mannen, som er utenlandsk og har bodd midlertidig i Bodø en periode, blir framstilt for varetektsfengsling tirsdag.

Både forsvareren og politimester Geir Ove Heir synes det er henholdsvis «korrekt» og «veldig greit» at Spesialenheten for politisaker, som er ventet til Bodø i ettermiddag, skal vurdere om pågripelsen av mannen skjedde innenfor akseptable politimetoder.

Det var politimesteren selv som ba Spesialenheten om å granske pågripelsen etter at han hadde sett en publikumsvideo som ble publisert søndag kveld. Videoen har skapt en viss debatt om politifolkene var for hardhendte.

De to tjenestemennene er ikke tatt ut av tjeneste, opplyser politimester i Salten, Geir Ove Heir, til Dagbladet.

Svært grov voldtekt Han reagerer på at det er omstendighetene rundt selve pågripelsen som har fått mest oppmerksomhet.

— Her har vi med en svært grov voldtekt av en ung kvinne å gjøre. Det er dette vi i politiet konsentrerer oss om, sier politimesteren til Avisa Nordland.

Det var klokka 04.32 natt til søndag at politiet gikk en publikumsmelding om en voldsepisode utendørs i Kongens gate midt i sentrum. En kvinne hørt skrik, så hva som skjedde og ringte politiet.

11 minutter etter mannen pågrepet av en hundepatrulje.

- Ikke møtt hverandre - Basert på etterforskningen er politiet ikke i tvil om at det har skjedd et overfall og en voldtekt. Og det er ikke noe som tyder på at siktede og offeret kjente hverandre fra før eller hadde møtt hverandre. Politiet Salten tingrett om at kvinnen får oppnevnt en bistandsadvokat. Hun har vært sammen med familie etter at hun var gjennom medisinske undersøkelser, sier politimester Geir Ove Heir til Dagbladet.

For ett års tid siden var det fire overfallsvoldtekter i Bodø. I to av sakene er gjerningsmenn dømt. To av sakene er uoppklart.

- Vi har ingen indikasjoner eller spor som knytter den siktede fra helgen til disse sakene. Vi vet ikke nøyaktig hvor lenge han har hatt bopel i Bodø. Det er et par spørsmål vi må få avklart med sentrale utlendingsmyndigheter rundt den siktede, sier politimester Heir.