- De hadde kjempeflaks

Tre ungdommer var inne i dette bolighuset da en eksplosjon blåste ut stueveggen.

LIVSFARLIG: En eksplosjon i en propanflaske forårsaket enorme skader på bolighuset i Hokksund. Foto: Ole Christian Nordby
LIVSFARLIG: En eksplosjon i en propanflaske forårsaket enorme skader på bolighuset i Hokksund. Foto: Ole Christian Nordby Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): En propanflaske som hadde gått lekk, forårsaket i kveld en kraftig eksplosjon i et bolighus i Hokksund.

Ei jente på 17 år og to menn tidlig i 20-åra var inne i huset da eksplosjonen skjedde. En av mennene ble fraktet til sykehus fordi han kan ha pustet inn gass, mens de andre to ble kjørt til legevakt for sjekk.

Trolig kom alle fra eksplosjonen uten fysiske skader. Men ifølge politiet og brannvesenet var det svært nære på. Hele den ene veggen i huset ble sprengt ut i én del, mens to andre vegger ble skjøvet ut av stilling.

- De har hatt kjempeflaks. Det var en ganske heftig smell, sier overordnet vakt Roar Kaas ved Drammens-regionens brannvesen til Dagbladet.

Da redningsetatene kom til stedet i 19.30-tida, hadde den ene ungdommen klart å få med seg de andre ut, og hadde slukket branntilløpet etter eksplosjonen med et pulverapparat.

- Beboeren fortalte at han hadde dratt av plasten på propanflaska og skulle koble den til en varmeovn da det plutselig eksploderte. Trolig har det kommet ganske mye gass ut i rommet som ble antent. Hele veggen var jo blåst ut, sier Kaas.

Brannvesenet måtte sikre taket i bolighuset, så ikke hele bygningen skulle rase sammen.

Kaas opplyser at politiet tok med seg den 11 kilos gassflaska for tekniske undersøkelser.

- Hvis det befant seg personer i umiddelbar nærhet av eksplosjonen, kunne de fått store skader, sier operasjonsleder Rune Hunshamar ved Søndre Buskerud politidistrikt.

Politiet forlot eksplosjonsstedet i 20.30-tida men opplyser at saken blir etterforsket videre.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer