<strong>FORELDRELØSE:</strong> Det var 6000 foreldreløse barn i fangeleirene på Kypros. De hadde mistet foreldrene i Holocaust i den andre verdenskrigen. <br>Foto: Estate of Ruth Gruber/International Center of Photography
FORELDRELØSE: Det var 6000 foreldreløse barn i fangeleirene på Kypros. De hadde mistet foreldrene i Holocaust i den andre verdenskrigen.
Foto: Estate of Ruth Gruber/International Center of Photography Vis mer

HISTORISK

De hadde overlevd holocaust. På Kypros ventet nye konsentrasjonsleirer på de jødiske flyktningene

Fram til 1949 satt mer enn 50 000 jødiske fanger i britiske interneringsleirer på Kypros. 8000 av dem var barn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Ichac Weizman hadde overlevd konsentrasjonsleirene Dachau, Stutthof og Auschwitz. Han hadde aldri trodd livet skulle ta slutt på en båt i Middelhavet:

«Skipet begynte å legge seg over på siden. Det hadde en sprekk i skroget og sjøvannet begynte å piple inn i lasterommet. De satte i gang pumpene, men det hjalp ikke. De få som var klar over det sa ingen ting. Passasjerene var slitne og skremte nok som det var… Men snart begynte folk å komme på dekk, selv om det var forbudt… Vi hadde aldri trodd at vi skulle være i livsfare igjen, så kort tid etter at vi hadde blitt frigitt fra nazistenes helvete. »

PRØV PLUSS FOR 1 KRONE!

Pluss gir deg tilgang til daglige premiumartikler, eAvisa, Magasinet og mye mer.PRØV PLUSS

1 UKE

1 kr

(Fornyes til 55,-/uke)

1 MÅNED

99 kr

(Fornyes til 99,-/måned)

LES LENGRE - BETAL MINDRE

1 ÅR

795 kr

(Fornyes til 795,-/år)

  • Alle abonnement fornyes til ordinær pris etter tilbudsperioden . Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer