Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Katakombene i Paris

De hadde vært borte i tre dager. Så fant politiet ungdommene nede i Paris' dunkle katakomber

Akutt nedkjølt, men i live.

MENNESKEBEIN: På 1700-tallet ble store mengder mennesker gravlagt nede i Paris' katakomber. Foto: AFP PHOTO OLIVIER LABAN MATTEI/NTB Scanpix
MENNESKEBEIN: På 1700-tallet ble store mengder mennesker gravlagt nede i Paris' katakomber. Foto: AFP PHOTO OLIVIER LABAN MATTEI/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Under storbyen Paris ligger et nettverk av underjordiske ganger, gravplasser og mørke sjakter. Det var i denne labyrinten det franske politiet onsdag morgen fant to savnede tenåringer.

- Det var takket være hundene at vi fant dem, sier en talsmann for brannvesenet om guttene på henholdsvis 16 og 17 år, ifølge The Guardian.

Den britiske avisa skriver at de to hadde vært borte i tre dager.

Årsaken til forsvinningen er ikke offentliggjort, men tenåringene behandles nå for hypotermi (sterk nedkjøling).

Stort sett avsperret

Bare rundt to kilometer av katakombene er tilgjengelig for offentligheten.

Catacombes de Paris, organisasjonen som er ansvarlige for katakombenes turisme, understreker at denne delen er godt merket, ifølge L'Express.

Likevel hender det at folk oppsøker andre deler av det over 250 kilometer store nettverket.

Dette blant annet gjennom hemmelige innganger.

Fant mystisk kino

The Guardian skriver at denne aktiviteten ble gjort ulovlig tilbake i 1955, uten at det har hindret de avsidesliggende gangene i å bli tatt i bruk.

I 2004 omtalte Dagbladet hvordan det franske politiet oppdaget noe oppsiktsvekkende inne i katakombene. Det dreide seg om et lokale med restaurant og tilhørende kino under byens 16. arrondissement.

I taket var det malt to hakekors, og etterforskerne fant også en blanding av Davidstjerner og keltiske kors.

.- Vi aner ikke hvem som har bygget dette. Heller ikke hvem som har brukt det, sa en talsmann for politiet den gang til The Guardian.

Hele Norges coronakart