- De har aldri hatt så mange mennesker, sier Trump. Disse bildene forteller en annen historie

Oppmøtet var ikke like stort under gårsdagens konsert for Donald Trump som det var for Barack Obama i 2009.

SYNLIG FORSKJELL: Under festkonserten for Trump i forbindelse med at han 20. januar innsettes som president, skrøt hovedpersonen over tilskuertallet. Men mye tyder på at han har glemt bildene fra samme dag åtte år tidligere. Video: CNN / C-span / AFP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Kanskje var gårsdagens konsert en forsmak på kontrasten mellom innsettelsen av Donald Trump i ettermiddag og første gang Barack Obama ble tatt i ed i 2009?

Mens den stjernespekkede konserten for Barack Obama trakk anslagsvis 400 000 tilskuere, går foreløpige - og høyst uoffisielle - anslag ut på at det var 10 000 som møtte opp under gårsdagens konsert i Lincoln Memorial, ifølge blant annet MSNBC.

Oversiktsbildene viser i hvert fall en langt mer folketom plass ved nasjonalmonumentet i Washington DC.

Det var ikke Trumps oppfatning, da han i går kveld skrøt av konserten på et formelt arrangement med valgkampsponsorer.

- Vi reiste til Lincoln Memorial og hadde en konsert. Vi trodde det skulle være en liten konsert og titusener dukket opp. De har aldri hatt så mange mennesker. Det de fikk til var fantastisk. Det var utrolig, sa Trump ifølge Daily Mail.

Skal vi tro forhåndsestimatene kan det også bli langt mer glissent i dag. Mens 1,8 millioner mennesker var ute i gatene da Obama ble tatt i ed, forventes det et sted mellom 700 000 og en million mennesker i dag. Det høyeste anslaget inkluderer også de som skal demonstrere mot Trump.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer