Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- De har aldri hatt så mange mennesker, sier Trump. Disse bildene forteller en annen historie

Oppmøtet var ikke like stort under gårsdagens konsert for Donald Trump som det var for Barack Obama i 2009.

SYNLIG FORSKJELL: Under festkonserten for Trump i forbindelse med at han 20. januar innsettes som president, skrøt hovedpersonen over tilskuertallet. Men mye tyder på at han har glemt bildene fra samme dag åtte år tidligere. Video: CNN / C-span / AFP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kanskje var gårsdagens konsert en forsmak på kontrasten mellom innsettelsen av Donald Trump i ettermiddag og første gang Barack Obama ble tatt i ed i 2009?

Mens den stjernespekkede konserten for Barack Obama trakk anslagsvis 400 000 tilskuere, går foreløpige - og høyst uoffisielle - anslag ut på at det var 10 000 som møtte opp under gårsdagens konsert i Lincoln Memorial, ifølge blant annet MSNBC.

Oversiktsbildene viser i hvert fall en langt mer folketom plass ved nasjonalmonumentet i Washington DC.

Det var ikke Trumps oppfatning, da han i går kveld skrøt av konserten på et formelt arrangement med valgkampsponsorer.

- Vi reiste til Lincoln Memorial og hadde en konsert. Vi trodde det skulle være en liten konsert og titusener dukket opp. De har aldri hatt så mange mennesker. Det de fikk til var fantastisk. Det var utrolig, sa Trump ifølge Daily Mail.

Skal vi tro forhåndsestimatene kan det også bli langt mer glissent i dag. Mens 1,8 millioner mennesker var ute i gatene da Obama ble tatt i ed, forventes det et sted mellom 700 000 og en million mennesker i dag. Det høyeste anslaget inkluderer også de som skal demonstrere mot Trump.

Nesten Trumps egen idé

Selvsagt kunne ikke gårsdagens konsert hete noe annet enn «Make America great again» - Trumps umiskjennelige valgkampmotto fra fjoråret.

SKRØT: Donald Trump (t.v.) omringet av kona Melania Trump, Janna Ryan, og speaker i Representantenes hus Paul Ryan under et arrangement i går kveld. Der skrøt Trump av oppmøte under konserten. Foto: RyanSpaulding/WWD/REX/Shutterstock/NTB scanpix
SKRØT: Donald Trump (t.v.) omringet av kona Melania Trump, Janna Ryan, og speaker i Representantenes hus Paul Ryan under et arrangement i går kveld. Der skrøt Trump av oppmøte under konserten. Foto: RyanSpaulding/WWD/REX/Shutterstock/NTB scanpix Vis mer

- Vi skal forene landet vårt, sa Trump i en kort uttalelse mot slutten av konserten.

- Vi skal gjøre USA storartet igjen for alle. Alle over hele landet, lovet Trump.

Underveis hadde han sittet ved siden av sin kone, Melania, og tidvis bevegd seg til rytmene fra blant annet 3 Doors Down, Toby Keith og Lee Greenwood. Da sistnevnte dro igang låta «God Bless the USA» fikk vi til og med se en syngende Trump.

På samme rad satt som Trump satt også datteren Ivanka og hennes ektemann Jared Kushner, som skal jobbe som rådgiver i Midtøsten-spørsmål for presidenten.

Trump måtte naturligvis tåle noe tyn på Twitter, kommunikasjonskanalen han selv er glad i å benytte, etter at han fikk det til å framstå som at ideen til arrangementet hadde vært Trump-teamets egen - eller i hvert fall nesten det.

- Dette begynte som en tanke om å holde en liten konsert, men så fikk vi ideen om at kanskje vi skal gjøre det foran Lincoln Memorial. Jeg vet ikke om det er gjort før, men hvis det har det, så er det veldig sjelden.

Selv om Trump hevder det sjelden er blitt holdt innsettelsekonsert ved Lincoln Memorial, hadde både Bill Clinton, George W. Bush og Barack Obama liknende feiringer ved monumentet.

COUNTRYARTISTER: Mens Barack Obamas første innsettelseskonsert hadde navn som U2, Beyonce, Bruce Springsteen, Usher, Shakira, Tom Hanks og Garth Brooks, så var det blant annet Lee Greenwood og Toby Keith som var trekkplasterne under gårsdagens konsert. Foto: AP / NTB Scanpix
COUNTRYARTISTER: Mens Barack Obamas første innsettelseskonsert hadde navn som U2, Beyonce, Bruce Springsteen, Usher, Shakira, Tom Hanks og Garth Brooks, så var det blant annet Lee Greenwood og Toby Keith som var trekkplasterne under gårsdagens konsert. Foto: AP / NTB Scanpix Vis mer

En million færre

Når innsettelsesdagen innledes med gudstjeneste i St. John s Church ved Det hvite hus, er det bare et par timer til 70 år gamle Trump blir tatt i ed som USAs 45. president.

Departementet for innenlands sikkerhet planlagt for 800-900 000 mennesker ute i gatene.

En gjennomgang Forbes gjorde i desember viste at det fortsatt var ledige hotellrom igjen i hovedstaden. Men naturligvis var Trump International Hotel utsolgt.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling