- De har bare en brøkdel av medlemmene de hevder å ha

Rettsaken mot SOS Rasisme er i gang.

I RETTEN: SOS Rasisme stiller i dag i retten, med hovedkasserer  Kjell Gunnar Larsen. Her sammen med SOS Rasismes forsvarere Arne Heiestad (t.v) og advokatfullmektig Peter Skarbøvik. Foto: Jacques Hvistendahl
I RETTEN: SOS Rasisme stiller i dag i retten, med hovedkasserer Kjell Gunnar Larsen. Her sammen med SOS Rasismes forsvarere Arne Heiestad (t.v) og advokatfullmektig Peter Skarbøvik. Foto: Jacques Hvistendahl Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

HAUGESUND (Dagbladet): Landsrådet for Norges Barne- og ungdomsorganisasjoner (LNU) anklager SOS Rasisme for omfattende medlemsjuks og misbruk av pengestøtte.

Søksmålet er på 9,7 millioner kroner, som er samme sum LNU ga SOS Rasisme i 2007 og 2008. Kravet gjør saken til den største av sin art i norsk historie.

Uten tillit På rettssakens første dag hamrer LNUs advokat Steffen Brandstad løs mot SOS Rasisme i tingretten i Haugesund. 

- Korrekt beregnet har de bare en brøkdel av medlemmene de hevder å ha. Det er omfattende avvik man ser når man går gjennom medlemslistene, sier Brandstad.

- Det er ikke mulig å feste lit til tallene SOS Rasisme oppgir, sier han.

Dagbladet har tidligere avslørt hvordan fiktive personer er oppført i medlemsregisteret.

- Mange nyttårsbarn I retten ramset Brandstad opp eksempler på det han og LNU mener er bevis for at SOS Rasisme har oppgitt feil medlemstall, uriktig antall lokallag og mangel på demokrati.

Mange medlemmer er oppført i medlemsregisteret som født 1. nyttårsdag. LNU mener dette viser at SOS Rasisme ikke har hentet inn fødselsdatoen for medlemmene sine.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer