- De har det godt

De kidnappedes familie har vært i kontakt med de danske gislene og piratene som har tatt dem.

IDYLL: Her spiser den danske familien Quist Johansen ombord i båten under lykkeligere omstendigheter. På bildet er mamma Birgit Marie (t.v.), pappa Jan,  Rune (17), Jacob, Hjalte (15), Naja (13) og Mikael. Jacob og Mikael var ikke ombord da båten ble kapret. Foto: Privat
IDYLL: Her spiser den danske familien Quist Johansen ombord i båten under lykkeligere omstendigheter. På bildet er mamma Birgit Marie (t.v.), pappa Jan, Rune (17), Jacob, Hjalte (15), Naja (13) og Mikael. Jacob og Mikael var ikke ombord da båten ble kapret. Foto: PrivatVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Familien til de syv danskene kidnappet av somaliske pirater har vært i kontakt både med gisler og kidnapperne.

Det melder Det danske utenriksdepartementet.

- Det har i dag vært kontakt med piratene som har kapret den danske seilbåten. Det har også vært kontakt med de danske gislene. De har det etter forholdene godt, skriver dansk UD i en pressemelding.

Forhandler nå Blant de syv gislene befinner det seg tre barn i alderen 13 til 17 år.

Ifølge dansk UD bistår et profesjonelt sikkerhetsfirma nå under forhandlingene med piratene.

- Av hensyn til gislene og deres pårørende kan Utenriksdepartementet ikke bidra med ytterligere opplysninger, skriver dansk UD.

Satte inn krigsskip Den danske familien Quist Johansen består av mamma Birgit Marie, pappa Jan og barna Rune (17), Hjalte (15) og Naja (13). Medpassasjerene Viktor og Anne-Louise ble også kidnappet da seilbåten «ING» ble kapret i Adenbukta torsdag 24. februar.

Danske myndigheter har satt inn krigsskipet «Esbern Snare» i området hvor kapringen antas å ha funnet sted, men det er ikke ventet at man vil sette i gang en militær aksjon for å frigi gislene.

Erfarne sjøfolk Kalundborg-familien er kjent som svært erfarne sjøfolk. De var på en to års jordomseiling da de ble kidnappet.

Barna skal ha fått undervisning via Internett underveis.

Familien hadde unnagjort omkring 1,5 år til sjøs da piratene slo til. Fagfolk frykter nå spesielt for barnas skjebne.

Pirateksperter anslår at familien kan være verdt 40 millioner kroner for de somaliske piratene.