Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Drapet på Sunniva Ødegård

- De har det tøft

Bistandsadvokat for familien til Sunniva Ødegård forteller at foreldrene har spekulert mye på hva som skjedde med dattera deres.

PLANLEGGER BEGRAVELSE: Foreldrene til Sunniva Ødegård (13) planlegger begravelsen hennes. Den skal arrangeres i løpet av neste uke. Bistandsadvokaten til familien forteller at de har det tøft. Foto: Privat
PLANLEGGER BEGRAVELSE: Foreldrene til Sunniva Ødegård (13) planlegger begravelsen hennes. Den skal arrangeres i løpet av neste uke. Bistandsadvokaten til familien forteller at de har det tøft. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SANDNES (Dagbladet): Mens politiet i Stavanger og Kripos analyserer tekniske spor og går gjennom avhør i etterforskningen, planlegger foreldrene til drepte Sunniva Ødegård (13) begravelse.

- De må veksle mellom å være foreldre til en 6-åring, en 18-åring, planlegge begravelse, tenke på seg selv og sorgen. De har det tøft, sier Harald Øglænd, familiens bistandsadvokat, til Dagbladet.

BISTANDSADVOKAT: Harald Øglænd på kontoret sitt i Sandnes. Foto: John Terje Pedersen / Dagbladet
BISTANDSADVOKAT: Harald Øglænd på kontoret sitt i Sandnes. Foto: John Terje Pedersen / Dagbladet Vis mer

Norges lover ligger på det hvite bordet i møterommet på advokatkontoret hans i Sandnes i Rogaland. Han slår boka med de gule markeringslappene sammen.

Siden Sunniva ble funnet drept på Varhaug i Hå kommune klokka 03.09 natt til mandag, har han daglig vært i kontakt med foreldrene hennes Ninni og Magne Ødegård.

- Slik jeg opplever det, er begravelser ofte et lite punktum. Man går videre. Det er en slags markering. Foreldrene har nå fokus på begravelsen som skal arrangeres en gang i neste uke, sier Øglænd.

ROGALAND: Natt til mandag ble Sunniva (13) funnet drept rett ved huset sitt på Varhaug i Hå kommune. Tirsdag ble en 17 år gammel gutt, også fra Varhaug, siktet for drapet. Dette er saken. Video: Frank Karlsen / Lars Eivind Bones / Nicolai Delebekk / Nicolai Eriksen. Klipp/redigering: Emilie Rydning Vis mer Vis mer

God oversikt

Politiet siktet mandag en 17 år gammel gutt for drapet på Sunniva Ødegård. Han knytter seg til funnstedet, men nekter for å ha noe med drapet på Sunniva å gjøre. Fredag ble han fraktet til Bjørgvin ungdomsfengsel i Bergen.

Politiet opplyste fredag at de vet hvor åstedet for drapet er, men ønsker ikke å si om drapsted også er funnsted.

17-åringen, som også er fra Varhaug, har de siste to dagene ikke ønsket å forklare seg for politiet. Politiet opplyste fredag at de vil forsøke igjen i starten av neste uke. Torsdag fortalte politiet at mistanken mot 17-åringen er styrket og politiet sier at de har god oversikt over saken.

I saken har politiet mottatt 80 tips og avhørt 40 personer.

Selv om politiet har god kontroll på saken, etterlyser de fortsatt et par i 20-åra som kan ha gjort observasjoner av betydning for oppklaringen av drapet.

Har fått svar

Bistandsadvokat Øglænd sier at familien har spekulert mye på hva som kan ha skjedd med datteren deres. Han forteller foreldrene har fått en delvis avklaring.

image: - De har det tøft

- De har fått nok opplysninger fra politiet til at de føler seg delvis opplyst. De er fornøyd med progresjonen og informasjonen de har fått fra politiet. I tillegg noterer de seg at den siktede ikke vil si så mye mer til politiet, sier Øglænd og fortsetter:

- De er opptatt av å få vite hva som har skjedd. Det er det bare en gjerningsmann som kan fortelle. Man kan alltid resonnere ut fra tekniske bevis, men akkurat hva som skjedde vil gjerne henge i lufta.

Øglænd forteller at han og foreldrene har snakket om tiden som vil gå til en eventuell straffesak kommer opp for retten. Det kan fort bli 2019 før saken kommer opp for retten, trolig i Jæren tingrett.

Glad for bistand

Torsdag uttalte foreldrene i et brev, formidlet av bistandsadvokat Øglænd, om savnet etter dattera. De skrev blant annet følgende:

«Savnet etter Sunniva er veldig sterkt, og det går veldig opp og ned. Savnet og sorgen blir spesielt sterkt når vi er alene og får tenke over alt som har skjedd. Vi holder oss mye hjemme og får besøk av venner og familie, som uttrykker sin medfølelse.»

Fungerende ordfører Mons Skrettingland går på stien som skulle føre Sunniva (13) trygt hjem. Video: Nicolai Eriksen og Lars Eivind Bones Vis mer

I brevet skrev de også at de var fornøyd med bistand og hjelp fra kommunens kriseteam og pårørendekontakten i politiet.

Torunn Austdal Rasmussen, mora til drepte Tina Jørgensen, sa til Dagbladet torsdag at hun rådet familien til Sunniva Ødegård til å dra nytte av kriseteamet. Austdal Rasmussen fortalte at hun selv aldri fikk tilbud om noe sånt den gang. Dattera Tina ble funnet drept på Jæren september 2000.