Roar Melum i Norges Lastebileierforbund mener forretningsetikken til de store redningsselskapene er råtten.
Foto: Per Løchen / NTB scanpix
Roar Melum i Norges Lastebileierforbund mener forretningsetikken til de store redningsselskapene er råtten. Foto: Per Løchen / NTB scanpixVis mer

- De har en råtten forretningsetikk

Norges Lastebileierforbund mener Viking utnytter bilbergerne i et kynisk spill.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): - Det er et kynisk spill med en grov utnyttelse av den ene parten, sier Roar Melum i Norges Lastebileierforbund (NLF) til Finansavisen i dag.

Vil ha mer av kaka Han ønsker en bærekraftig bransje der begge parter har felles mål, og at kontraktene er transparente.

- Dessverre har det utviklet seg til det motsatte, og det handler bare om overlevelsen og bærekraften til en part. Det er en forretningsetikk som er råtten, sier Melum og sikter ikke bare til Viking.

Han mener bilbergingsbransjen er ute av balanse, der de store og mektige stikker av med en for stor del av inntektene.

- Dere vil at bergerne skal få en større del av kaka?

- I prinsippet er det det dette handler om, bekrefter Melum overfor avisen.

Olav Færø i Grønaasen Transport mener forsikringsselskapene må våkne, og se at bergingsselskapene tar seg for godt betalt.

Ulike oppfatninger Viking Redningstjeste, som er den største på bilberging i Norge, kan legge frem pene overskudd hvert eneste år.

Ute blant mange av bilbergerne er økonomien anstrengt, og de hevder det er umulig å overleve på de betingelsene de blir tilbudt, skriver Finansavisen.

Hans Petter Semmelmann er leder i Viking Redning, og han innrømmer at bergerne og selskapet tidvis kan ha ulike oppfatninger.

- NLF har sine interesser og ivareta, og det er naturlig at det er interessekonflikt på noen områder mellom oss og våre franchisetakere. Det er en naturlig del av det, sier Semmelmann til Finansavisen.

Flere nyheter Her er nye Volvo XC90 - Pil-funnet kan være stort nok til egen utbygging
Frontline-frykt på børsen - riggaksje ypper seg