De har fått skam-bank

Fusjonsfallitten mellom Storebrand og DnB setter foreløpig strek for et 13 måneders mareritt for trekløveret Stein Erik Hagen, Christen Sveaas og Johan H. Andresen. I løpet av denne tida har de sett verdier for 1,5 milliarder kroner forsvinne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Rimi-Hagen krever nå full gransking av påstandene fra DnB om råtne Storebrand-regnskaper.

- Det er alvorlige beskyldninger som framsettes av DnB. Jeg forutsetter at en uavhengig part går gjennom disse «store hull» i regnskapene, sier Hagen til Dagbladet.

Matvarekongen kontrollerer 9,9 prosent av Storebrand gjennom selskapene Canica og Steen & Strøm Invest. Han er sjokkert over ryktene han hører om tapsbomber i milliardklassen i Finansbanken:

- Det snakkes om to milliarder. Det er temmelig mye. Hvis så skulle være tilfelle, er det da merkelig at verken styret, administrasjonen, revisor eller Kredittilsynet har reagert!

Tillit

Hagen sier han fortsatt har full tillit til Storebrand-sjef Idar Kreutzer og styret. At han nå har gitt beskjed om gransking av påstandene, er ikke kritikk av Storebrand-ledelsen, hevder han.

- Som en av selskapets største aksjonærer synes jeg det er dramatisk akkurat nå. Storebrand er i en meget alvorlig situasjon, men den er styrbar, og jeg sover godt om natta.

Det sier mannen som har sett aksjeverdiene sine i Storebrand skrumpe inn med hele 800 millioner kroner det siste året.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer