Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- De har gått en hard skole

22. juli genrasjonen vil være best rustet mot høyreekstremismen, mener Raymond Johansen (Ap).

STÅR STERKT:Arbeiderpartiets partisekretær Raymond Johansen mener denne generasjonen med AUFere vil stå sterkere en noen andre i kampen mot høyreekstremisme.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
STÅR STERKT:Arbeiderpartiets partisekretær Raymond Johansen mener denne generasjonen med AUFere vil stå sterkere en noen andre i kampen mot høyreekstremisme. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Partisekretær i Arbeiderpartiet Raymond Johansen var til stedet under AUFs minnemarkering på Utøya. Det var rundt 1000 AUFerne som deltok på minnemarkeringen. Johansen mener AUF-genrasjonen vil stå sterkere enn noen andre generasjoner i kampen mot høyreekstremisme.

- De har gått en hard skole, sier Johansen til Dagbladet.

Det var en markering med latter, tårer, taler og sang. En av de som bidro med musikalske innslag var den svenske visesangeren Mikael Wiehe dedikerte en sang til motet. Det gjorde han for å gi AUFerene nye krefter til å fortsatt våge å kjempe mot høyreekstremismen.

- Tøft
Det gjorde inntrykk på Raymond Johansen.

- Det var tøft av ham, og det er innmari viktig. Wiehe har påpekte dette i 30 år, men han har aldri hatt mer rett enn nå, sier Johansen.

og legger til:

- Det er naivt å tro at dette ikke er en kontinuerlig kamp.

SANG: Den svenske visesangeren Mikael Wiehe fikk fram latteren i de rundt 1000 AUFerne som samlet seg på Utøya i forbindelse med minnemarkeringen for 22. juli.
Foto: Heiko Junge / NTB scanpix / POOL
SANG: Den svenske visesangeren Mikael Wiehe fikk fram latteren i de rundt 1000 AUFerne som samlet seg på Utøya i forbindelse med minnemarkeringen for 22. juli. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix / POOL Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media