De har ham nå?

Navn: Åge Korsvold Alder: 54 Yrke: Konsernsjef

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

«Får man for mye penger, blir alt bare mer komplisert. Det er vanskelig å være rik, det fører ofte til uro og misunnelse...» Hvem som sa dette? Åge Korsvold, i et intervju like etter at han var blitt konsernsjef i UNI Storebrand for seks år siden.

Siden er Åge Korsvold blitt rik, svært rik. Ikke så rik som Røkke og Rimi-Hagen, men han har samlet i lader, ikke minst takket være opsjonsavtaler som gjorde at han bare i det første året etter at han var blitt konsernsjef, kunne registrere en papirgevinst på 10- 15 millioner kroner. Denne fikk han fordi hyra i forsikringskonsernet «bare» var 1,6 millioner. Siden er både den reelle gevinsten, og den som kan leses på papir, doblet svært mange ganger.

Skal man tro hans styreformann og tidligere kompanjong i kontorfellesskap, advokat Jon R. Gundersen - det bør man for øvrig gjøre med store forbehold - er det en menneskerett å ha opsjonsavtaler. Og siden Korsvold, som leder av konsernet, ikke kan kjøpe og selge aksjer privat så mye som han vil, så må det ifølge Gundersen kompenseres. Kompensasjonen kom fra Stein Erik Hagen, som solgte opsjoner på Storebrand-aksjer til en pris langt under markedsverdi. Etter bråket som oppsto etter at dette ble kjent, annullerte Korsvold i går avtalen. Men det endrer lite.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer