<strong>HEIMDALSGATA:</strong> Ved en garasjenedkjørsel i Heimdalsgata ble 23-åringen voldtatt i 05.40-tida natt til lørdag. Kilde: Sesam.no
HEIMDALSGATA: Ved en garasjenedkjørsel i Heimdalsgata ble 23-åringen voldtatt i 05.40-tida natt til lørdag. Kilde: Sesam.no Vis mer

- De har hørt et eller annet

To kvinnelige vitner har meldt seg etter overfallsvoldtekt i Oslo i helga.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert


(Dagbladet.no): I 05.40-tida natt til lørdag ble en 23 år gammel kvinne overfalt og voldtatt i Heimdalsgata i Oslo. En ukjent gjerningsmann er fremdeles på frifot. Han beskrives som cirka 180 centimeter høy, mørkhudet og snakker gebrokkent norsk.

I går gikk politiet ut med en etterlysning i media etter to kvinner som skal ha vært vitner til den brutale voldtekten.

- Etter at vi etterlyste dem tok det ikke alt for lang tid før de meldte seg til politiet. De ringte sentralvakta i går kveld og vi skal ha de inn til avhør så snart som mulig, sier politioverbetjent Anne Rynning Aasen ved Sedelighetsavsnittet i oslopolitiet til Dagbladet.no.

- Gikk etter lyden
De to kvinnene i 25-årsalderen skal ha sett deler eller hele voldtekten. De skal også ha vært i kontakt med den voldtatte kvinnen på et tidspunkt i forkant av hendelsen.

- Vi ønsker å gjennomføre avhøret før vi velger å si noe om hva de kan ha sett, sier Aasen.

Men hun legger ikke skjul på at det blir interessant for sakens fremgang å avhøre kvinnene.

- De gikk etter lyden og har hørt et eller annet. De gikk mot stedet, sier Aasen til Dagbladet.no.

Den voldtatte kvinnen gikk alene oppover Trondheimsveien og ble overfalt bakfra like etter at hun hadde gått inn i Heimdalsgata, ifølge politiet. Gjerningsmannen skal da ha dratt kvinnen vekk fra fortauet og ned mot en garasjenedkjørsel hvor voldtekten skal ha funnet sted.

- Bevis ikke klare
Kvinnen ble undersøkt ved voldtektsmottaket etter overfallet.

- Det er likevel altfor tidlig å si hva de undersøkelsene konkluderer med bevismessig, sier Aasen.

En slik undersøkelse kan blant annet avdekke DNA-spor på gjerningsmannen. Dersom politiet har mannen i sine registre er de mange steg videre i jakten på den kriminelle.

Forklart seg uten bistand
Politiet er ikke i nærheten av å pågripe voldtektsmannen ennå.

- Vi er ikke der ennå, men vi håper avhøret av vitnene skal hjelpe oss i jakten, sier hun.

Hun oppfordrer også alle andre som har sett eller hørt noe i tidsrommet da det skal ha skjedd om å ta kontakt med politiet dersom de har informasjon. Alle som har vært utsatt for en voldtekt har automatisk krav på bistand fra en advokat, men 23-åringen har så langt forklart seg uten bistand til politiet.

- Vi håper å få det på plass så fort som mulig, sier Aasen.

Politiet undersøker også omkringliggende overvåkingskameraer om det kan gi politiet noe spor i jakten på gjerningsmannen.

 


Tips politiet:

Sedelighetsavsnittet: 22 66 91 63

Sentralvakta: 22 66 99 66

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer