- De har ikke trua på den offentlige skolen

Mette Hanekamhaug (Frp) mener at Kristin Halvorsens frykt for en privatskoleboom bunner i at det offentlige tilbudet ikke er godt nok.

- SKREMSELSPROPAGANDA: Stortingsrepresentant Mette Hanekamhaug (Frp) mener at Kristin Halvorsen driver skremselspropaganda der de påstår at en borgerlig regjering vil føre til en privatskoleboom. Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix
- SKREMSELSPROPAGANDA: Stortingsrepresentant Mette Hanekamhaug (Frp) mener at Kristin Halvorsen driver skremselspropaganda der de påstår at en borgerlig regjering vil føre til en privatskoleboom. Foto: Håkon Mosvold Larsen / ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Kunnskapsminister Kristin Halvorsen etterlyser en klar privatskolepolitikk fra Høyre, og mener at private kommersielle aktører vil etablere seg i Norge, hvis det blir åpnet for det.

- Erna vil ikke svare på hvilke kriterier som skal gjelde for godkjenning av privatskoler, og hun vil ikke svare på hvilke av privatskolene som ble godkjent i 2005, som ville blitt stoppet i dag, sier Halvorsen til Dagbladet.

- Fallitterklæring Frp-politiker Mette Hanekamhaug mener at dette er en fallitterklæring fra Kristin Halvorsen.

- Vi ser spesielt at Kristin Halvorsen og også Trond Giske driver skremselspropaganda der de påstår at en borgerlig regjering vil føre til en privatskoleboom. Men det viser bare at de ikke har trua på at den offentlige skolen de selv har formet er god nok, sier Hanekamhaug til Dagbladet.

Kristin Halvorsen uttaler sin frykt for at vi vil få et stort kontrollbehov av privatskolene som vil kunne etableres ved en eventuell borgerlig regjering.

- Halvorsens spådom om behovet for å følge med på privatskolene for å se at de følger loven er rimelig hensynsløst. Alle er ikke hensynsløse profittjegere. Jeg synes hun skal holde seg for god for den måten hun snakker ned de som vil øke mangfoldet i skolen på, sier Hanekamhaug.

- Umulig uten private Hun mener SV aldri ville vært i nærheten av å oppfylle løftet om full barnehagedekning uten private aktører og eiere.

- Full barnehagedekning ville aldri vært mulig uten private aktører. Da lurer jeg på hvorfor private aktører innen barnehagesektoren ikke er like ille som private aktører i skolen?

Hvordan stiller Frp seg til spørsmålet om private aktører skal få ta ut utbytte i skolen?

- Vi har ikke tatt endelig stilling til om vi vil la dem ta utbytte av driften. Men personlig mener jeg at det viktigste er et godt skoletilbud og at debatten bør handle om hvordan man skaper dette tilbudet på best mulig måte, sier hun.

- At Halvorsen går rett i strupen på Høyre og maler et skremselsbilde av profittjegere i privatskolen mener jeg er hensynsløst, sier Hanekamhaug.