- De har karret seg over grensepasseringer til en isbre opp i nord. Det er ingenting ressurssvakt ved det

Hadia Tajik (32) om innvandring, netthetsen og kampen mot Frp og Høyre.

- HØYRESIDEN STJELER: Ap-nestleder Hadia Tajik holdt 1. mai-tale i Verdalen. Hun mener høyresiden forsøker å tilrane seg Aps verdibegreper knytta til velferdssamfunnet, fellesskapsløsninger, og den norske modellen.Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
- HØYRESIDEN STJELER: Ap-nestleder Hadia Tajik holdt 1. mai-tale i Verdalen. Hun mener høyresiden forsøker å tilrane seg Aps verdibegreper knytta til velferdssamfunnet, fellesskapsløsninger, og den norske modellen.Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

TRØNDELAG (Dagbladet): - Jeg vil ikke ha på meg den Ap-pinsen. Men ikke si noe til Martin da, sier Hadia Tajik og ler.

Det er kvelden før 1. mai, og Ap-nestlederen sitter på bakrommet på kulturhuset i Hommelvik. Mannen som holder pinsen er hennes rådgiver Svein Tore Bergestuen. Martin er Martin Kolberg - partigeneral og partipisk, som markerer 1. mai et annet sted i landet.

Men ingen av dem skal fortelle Tajik hva hun skal ha på seg på scenen. I hånda har hun talerkortene som Bergestuen har laget. De er fulle av rettelser og utstrykninger.

- Jeg holder aldri en tale jeg ikke har et forhold til, sier Tajik.

500 dager til valget Denne helga skal hun holde tre av dem i løpet av 18 timer. Først i Hommelvik, så i Levanger og til slutt i Verdal. Mellom flyplassen og Hommelvik har hun allerede rukket å lange ut mot Listhaug. «Dersom innvandringsministeren pleier å rake løv på 1. mai, så burde hun holdt seg hjemme på gården i stedet for å holde tale i Drammen», uttaler Tajik i en artikkel i Dagbladet. Fra scenen i Hommelvik tar hun sats på nytt foran de litt over hundre oppmøtte.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer