- De har lagt igjen hjernene sine i Pakistan

Mohammed (43) håper at faren og to svogere nå havner i fengsel i mange år, og at neste generasjon får en bedre framtid.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BIRKERØD (Dagbladet.no): Den røslige, fromme mannen lener seg fram i sofaen, hever stemmen og begynner å gestikulere.

- Jeg håper de får en svært hard straff. Folk skal lære nå, man skal ikke drepe sin egen datter. Det skal ikke skje igjen. I Norge, Sverige og Danmark - her skal lovene gjelde, vi er ikke i Pakistan lenger, sier Mohammed til Dagbladet.no, harmdirrende av et tema han har tenkt mye på de siste månedene.

- De er idioter, svin! Når pakistanere i Norge leser dette blir sikkert mange av dem sinte, men det bryr jeg meg ikke om. Det er bare de eldre, og de med dårlige holdninger. De skal ikke få ødelegge barnas framtid, tordner fembarnsfaren.

Dystert tilbakeblikk

Rettssaken som startet i Danmark denne uka er unik, men kaster alle danskers tanker tilbake til 23. september i fjor, da 18 år gamle Ghazala Khan ble skutt og drept midt i menneskemengden på Slagelse togstasjon - av sin egen bror.

- Den eneste forskjellen er at jeg ikke utførte drapet, sier Mohammed, som håper det kan være et eksempel til etterfølgelse.

Kona (41) sitter sammen med ham i leiligheten i idylliske Birkerød, og sammen med den eldste sønnen (21) supplerer hun den kraftige kritikken og anklagene mot deler av slekta og mot konservative pakistanske innvandrere generelt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer