De har marsjert i gatene i 100 dager - Her overfalles de en etter en med pepperspray

Både politi og demonstranter i Montreal har fått nok etter 100 dager med gatekamper.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Tirsdag ble en milepæl nådd i Montreal. Da tok rasende studenter, ungdommer og andre kanadiere igjen til gatene, for å markere at det var hundre dager siden demonstrasjonene mot myndighetene startet.

Ifølge Reuters var det i begynnelsen høye studiepriser demonstrantene raste mot, men nå har det utviklet seg til å bli et sinne mer mot myndighetene og det kapitalistiske systemet generelt.

Videoen over ble filmet av Montreal-boeren Carl natt til mandag. Ute i Montreals gater var det denne natten for 98. døgn på rad rasende folk i gatene, som ble møtt av massive politistyrker.

Man kan kanskje anta at tålmodigheten hos politiet er blitt tynnslitt, eller at spenningsnivået rett og slett er blitt for høyt, for i videoen kan du se hvordan en av politibetjentene går amok med peppersprayen.

Sprayes ned Det som ser ut til å være relativt uskyldige demonstranter, som riktig nok skriker fornærmelser til politibetjenten, blir en etter en sprayet ned midt i ansiktet.

Rasende demonstranter roper til politibetjenten at de skal legge ut videoen på nettet, men det ser ikke ut til å forandre situasjonen. Til slutt fikk også Carl seg en dose pepperspray rett inn i kameraet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer