- De har mobbet meg i 20 år

Politisjefen beklager at han skrev anonyme trusselbrev og tipset en farlig kriminell om to kolleger. Han forklarer det med at kolleger i politiet i 20 år systematisk har trakassert og mobbet ham.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ØSTLANDET (Dagbladet): Det er en vennlig og høflig politisjef som åpner døra og tar imot Dagbladet. Med fast håndtrykk ønsker han velkommen.

Umiddelbart gir den høyt betrodde politisjefen et solid inntrykk. Men hans historie er annerledes, og ikke en politimann verdig.

Han har sendt et anonymt brev hjem til en kollega, og truet ham på livet.

Politisjefen har også skrevet to anonyme brev til en farlig kriminell, og fortalt hvem det var i politiet som skjøt den kriminelle mannen i en politiaksjon.

Dette er historien om en politisjef som gjorde karriere i politietaten, til tross for at han mener han var et mobbeoffer.

MACHOKULTUR

Nå forteller han for første gang om det han beskriver som 20 år med grov sjikanering, systematisk trakassering og ondsinnet mobbing fra kolleger i politiet.

- Jeg har jobbet i dette politidistriktet siden 1988. De første åra på et lensmannskontor. Siden 1997 har jeg tjenestegjort ved politistasjonen her i byen. Allerede da jeg begynte på lensmannskontoret var det en ukultur, en ren mobbekultur her i politidistriktet, sier politisjefen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer