Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

De har oppdaget en 800 meter lang smuglertunnel som kan bety blodig maktkamp

Beslagla tolv tonn marihuana.

SMUGLERTUNNEL: Amerikanske og meksikanske myndigheter gjorde denne uka et gigantbeslag da seks måneders etterforskning kulminerte i 22 arrestasjoner og tolv tonn mariuhuana i San Diego.

De oppdaget også en 800 meter lang tunnel som endte i et varehus på den amerikanske siden av grensa. Tunnelen er blant de lengste «U.S. Tunnel Task Force» har funnet. Foto: AFP PHOTO/National Safety Commission/NTB Scanpix
SMUGLERTUNNEL: Amerikanske og meksikanske myndigheter gjorde denne uka et gigantbeslag da seks måneders etterforskning kulminerte i 22 arrestasjoner og tolv tonn mariuhuana i San Diego. De oppdaget også en 800 meter lang tunnel som endte i et varehus på den amerikanske siden av grensa. Tunnelen er blant de lengste «U.S. Tunnel Task Force» har funnet. Foto: AFP PHOTO/National Safety Commission/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Amerikanske og meksikanske myndigheter gjorde denne uka et gigantbeslag da seks måneders etterforskning kulminerte i 22 arrestasjoner og tolv tonn mariuhuana i San Diego.

De oppdaget også en 800 meter lang tunnel som endte i et varehus på den amerikanske siden av grensa. Tunnelen er blant de lengste «U.S. Tunnel Task Force» har funnet. 

Utga seg for å være smugler Beslaget ble gjort etter at en etterforsker, som utga seg for å være smugler, kom i kontakt med to personer som hadde jobbet med å lage tunnelen.

Mesteparten av narkotikaen ble funnet i varehuset på amerikansk side av grensa, men to tonn ble også oppdaget i selve tunnelen i hundrevis av mindre pakker.

De arresterte, som er mellom 21 og 50 år gamle, har oppgitt Jalisco-kartellet som sin arbeidsgiver. Dette er en ekstremt voldelig gruppe som raskt har blitt et av landets ledende kriminelle organisasjoner.

Maktkamp LA Times skriver at dersom det er tilfelle at det er Jalisco-kartellet som står bak tunnelen, kan det bety at maktbalansen i Tijuana er i ferd med å endre seg og at en blodig maktkamp er på trappene.

Tidligere har de fleste smuglertunnelene av slik størrelse tilhørt Sinaloa-kartellet som blir ledet av Joaquin «Chapo» Guzman. Den samme Guzman som tidligere i år rømte fra et høysikkerhetsfengsel i Mexico.

Marihuanaen som ble beslaglagt har ifølge myndighetene en gateverdi på nesten 6 millioner dollar - noe som tilsvarer litt i overkant av 50 millioner norske kroner.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!