- De har sagt til meg: «Du skal være vårt våpen i vår kamp for å utrydde islam»

Forfatter med knallhard kritikk mot Human Rights Service.

KRITISERER HRS: Amal Aden. Foto: Aschehoug
KRITISERER HRS: Amal Aden. Foto: Aschehoug Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

|||Human Rights Service utnytter innvandrerjenter for å fremme sine politiske mål, mener forfatter Amal Aden. HRS avviser å ha gjort noe galt.


Både Barne- og likestillingsdepartementet og Arbeids- og inkluderingsdepartementet har denne uka holdt møter om kritikken mot organisasjonen.

Barne- og likestillingsminister Anniken Huitfeldt (Ap) skal ifølge Klassekampen ta anklagene om uetiske metoder svært alvorlig.

Forfatter Amal Aden er sterkt kritisk til Human Rights Service. Hun beskylder organisasjonen for å ty til kritikkverdige metoder overfor unge muslimske jenter. Press, trusler, manipulering, ulovlig avlytting og betaling av kilder er noe av det Human Rights Service har benyttet seg av i sitt virke, ifølge Aden.

- De har sagt til meg: «Du skal være vårt våpen i vår kamp for å utrydde islam», sier Aden til Klassekampen. I boken «Se oss», som ble utgitt i fjor, tok hun et oppgjør med vold og overgrep mot barn, khat- og trygdemisbruk i somaliske miljøer.

Informasjonsleder Hege Storhaug i Human Rights Service avviser alle Adens påstander.

- Ingen påstander medfører riktighet. Hvem som helst kan fremsette grunnløse beskyldninger mot oss, det er ikke noe vi kan kontrollere, skriver Storhaug i en e-post til avisen.

Hun viser videre til at HRS ikke er blitt invitert til møte i departementet. Organisasjonen er heller ikke informert om saken på annen måte, skriver hun.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer