- De har sikkert funnet en bombe

Beboere beordret ut av leilighetskomplekts hvor dansk politi pågrep en terrormistenkt 26-åring tidligere i dag.

EVAKUERT: Politiet sperret av området rundt bygningen ved Hedelyparken i Greve. Foto: MARTIN SYLVEST ANDERSEN/SCANPIX
EVAKUERT: Politiet sperret av området rundt bygningen ved Hedelyparken i Greve. Foto: MARTIN SYLVEST ANDERSEN/SCANPIXVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

• SISTE: I halv ett-tida gjør politiets bombegruppe seg klar til å gå inn i lelighetskomplekset, som fremdeles er evakuert. Det danske etterretningspolitiet, PET, har overfor Politiken bekreftet at det er funnet en mistenkelig gjenstand i den siktede 26-åringens leilighet.

(Dagbladet:) Litt over klokka 21 i kveld evakuerte politiet to oppganger i et leilighetskompleks i Hedelyparken i Greve, skriver BT.dk.

I formiddag ble en 26 år gammel mann av irakisk opprinnelse pågrepet i dette leilighetskomplekset av dansk politi, mistenkt for å ha deltatt i det planlagte terrorangrepet mot Jyllands-Posten.

Rundt klokka 21 kom samtlige beboere i Hedelyparken plutselig ut på gata. De fortalte at de var blitt bedt om å straks forlate leilighetene sine.

Politiet skal ha beordret dem til å gå «minst hundre meter unna».

- Vi er blitt bedt om å gå ut. De har sikkert funnet en bombe, sier en av beboerne til BT.

En kilde opplyser avisa om at sprengstoffeksperter er på vei til leilighetskomplekset.

Politiet på stedet vil ikke avsløre grunnen til den overraskende evakueringen av de to oppgangene i boligkomplekset i Greve, som ligger 20 kilometer fra København.

Den pågrepne 26-åringen mistenkes, sammen med fire andre som ble pågrepet i Danmark og Sverige i formiddag, for å ha planlagt å gjennomføre et terrorangrep mot redaksjonslokalene til avisene Jyllands-Posten og Politiken på Rådhusplassen i København.

Angrepet skal ifølge den danske etterretningstjenesten PET ha vært planlagt i lang tid, og skulle angivelig bli utført innen 1. januar.

Dagbladet følger saken.