Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

«De har skrevet under sin egen dødsdom»

A-gjengen er fast bestemt på å hevne drapsforsøket på 34-åringen som ble skutt i hodet på Gardermoen lørdag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sentrale kilder i det hardt belastede kriminelle innvandrermiljøet bekrefter overfor Dagbladet at de seks skuddene og drapsforsøket på 34-åringen vil bli hevnet. Brødrene og faren til 19- og 22-åringene som er siktet i saken, er fritt vilt.

- Brødrene og faren har skrevet under sin egen dødsdom, sier en sentral kilde med inngående kjennskap til det miljøet.

Flere medier har framstilt drapsforsøket på Gardermoen som et gjengoppgjør. Det er feil. Både faren og de to varetektsfengslede sønnene har tidligere hatt nær forbindelse til det samme miljøet som 34-åringen: den fryktede A-gjengen.

Restaurantkonflikt

Konflikten mellom 34-åringen og faren til de siktede skal ha eksplodert i forbindelse med at en annen sentral person i A-gjengen drev restaurant på Grønland sammen med faren. Etter uenighet om penger skal 34-åringen ha svinebanket faren. 34-åringen ble i en samledom dømt til fire års fengsel for overfallet.

34-åringen ble skutt med en 22 kaliber pistol da han var på vei ut av avgangshallen på Gardermoen.

Flere kilder i miljøet og personer utenfor det kriminelle miljøet med svært god kjennskap til A-gjengen bekrefter at drapsforsøket vil bli hevnet.

Under fengslingsmøtet på Lillestrøm i går svarte faren bekreftende på spørsmål om han og familien trenger politibeskyttelse. Samtidig sa han:

- Blir det bråk, så vil ikke vi sitte hjemme og se på.

Krenket og ydmyket

Drapsforsøket blir oppfattet som en ydmykelse som for enhver pris må hevnes. Å forsøke å drepe 34-åringen på et offentlig sted er en offentlig krenkelse. Hvis det ikke blir hevnet, vil statusen i miljøet vil være ødelagt for godt. Selv om drapsforsøket blir beskrevet som å skrive under sin egen dødsdom, er det ikke gitt at hevnen vil skje i dag, i morgen eller neste uke.

- Hevnen kommer

Det eneste de to varetektsfengslede brødrene og faren deres vet, er at hevnen kommer før eller siden.

- Hevnen kan komme i Oslo. Det kan skje i et fengsel, eller for den saks skyld i Pakistan. Det eneste som er sikkert, er at dette skal hevnes, sier en sentralt plassert kilde.

<!--BTEK0--> VIL HA POLITIBESKYTTELSE: Muhammed Akhtar Raja på vei inn til fenglingsmøtet i Nedre Romerike tingrett. Han er faren til de to som er siktet for siktet for drapsforsøket på Gardermoen.