- De har tekniske bevis

En morakniv ble stjålet fra en jernvareforretning dagen før drapet på Lindh. Slira lå igjen. Ekspertene tror politiet har tekniske bevis mot mannen som ble arrestert i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
 • - Han er forferdelig lettet
 • Bilder av Lindh-mistenkt kan gi rettslig etterspill
 • 35-åringen løslatt, ny mann tatt

  Det er varehuset PUB midt i Stockholm sentrum politiet har fattet interesse for. Her skal etterforskerne ha sikret seg flere viktige funn. melder Aftonbladet

  Har bilder fra overvåkingskameraet


  I en jernvarehandel i kjøpesenteret ble en morakniv stjålet dagen før drapet. Politiet har avhørt personalet om kniven som ble stjålet.

  Butikken John Wall i Pub er en av de få jernvareforretningene i Stockholm sentrum som selger Mora-kniver med rødt skaft - identisk med mordvåpenet.

  På kjøpesenteret finnes det et stort antall overvåkingskameraet, og politiet har samlet et stort materiale fra disse.

  Og her skal politiet ha kommet over gjennombruddet i saken.

  For NK-mannen skal finnes på bilder fra PUB tatt opp samme ettermiddagen som Lindh ble knivstukket.

  Flere bevis


  Det finnes mer som knytter en gjerningsmann til varehuset som ligger i Drottningsgatan. Politiet har tidligere trodd at drapsvåpenet ble stjålet fra forretningen Clas Ohlson i Ohlsson i varehuset Gallerian, rett over gata for varehuset NK.

  Men nå er fokus på kniven som ble stjålet dagen før mordet.

  - Dagen etter mordet fant vi en knivslire, sier Lars Klingström ved butikken til Aftonbladet.

  Knivsliren ble oppdaget da butikkhyllene ble vasket. Det dreier seg om sliren til en morakniv med rødt plasthåndtak, akkurat en slik kniv morderen brukte. Personalet tenkte straks at dette kunne være av interesse for politiet.

  - Det skjer at kniver stjeles. Men det er svært uvanlig at de bare tar kniven og lar slira bli liggende igjen, sier Bo Josefson hos John Wall.

  - Futteralet ble gitt til sikkerhetspersonalet, som så leverte det videre til politiet, sier Klingström.

  Politiet fattet straks interesse og har avhørt personalet om når og hvor sliren ble funnet. De skal ha fått svar på alle spørsmål.

  Svenske kriminalteknikere har sikret seg spor på morakniven som ble brukt. Britiske Forensic Science Service (FSS) nå forsøke å finne DNA i dette funnet, som skal være veldig lite.

  - De har bevis


  Advokat Leif Silbersky er sikker på at politiet nå har tekniske bevis mot den mistenkte mannen,

  - Ellers ville han aldri ha blitt sannsynlig mistenkt, sier advokaten til Expressen.

  Silbersky tror ikke politi og påtalemyndighet ville ha gått til dette skrittet om de ikke var 100 prosent overbevist i at de har rett mann. Og de vil sannsynligvis ikke ta sjansen på å gjøre en feil til.

<B>MORDVÅPENET:</B> En kniv som ble funnet på varehuset NK er identisk med drapsvåpenet. Kniven kan ha blitt stjålet fra en jernvareforretning dagen før. Sliren lå igjen.
FORSVARER:</B> Advokat Peter Althin er den nye mistenktes forsvarer.