SPLITTES OPP: Wolfram (83) og Anita Gottschalk (81) har vært gift i 62 år, men blir nå tvunget til å bo på to forskjellige pleiehjem. Foto: Privat
SPLITTES OPP: Wolfram (83) og Anita Gottschalk (81) har vært gift i 62 år, men blir nå tvunget til å bo på to forskjellige pleiehjem. Foto: PrivatVis mer

De har vært gift i 62 år. Her brister de i gråt når de får vite at de må skilles

- Han har ikke mye tid igjen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Wolfram (83) og Anita Gottschalk (81) har vært gift i 62 år, men blir nå tvunget til å bo på to forskjellige pleiehjem.

Det eldre ekteparet, som giftet seg i Düsseldorf i Tyskland i 1954, bor nå i Surrey i British Columbia i Canada. Et sted de flyttet i jakten på et bedre liv.

Men da de to fikk vite at de ikke lenger får ha dagene sammen, ble det for mye for dem.

Barnebarnet Ashley Kaila Baryik tok et bilde av dem da de fikk beskjeden, og man kan tydelig se at de tørker tårer og er dypt opprørt.

Kreftdiagnose

Baryik la bildet ut på sin Facebook-profil med en oppfordring til å dele det. Hun skrev også at de nå gråter hver gang de ser hverandre, og at det er hjerteskjærende å se på.

- Som om ikke det var nok, har bestefar blitt diagnostisert med lymfekreft og han blir stadig mer dement. Han har ikke mye tid igjen, skriver hun.

Hun legger til at bestefaren hennes heller ikke får den behandlinga han har krav på, og at den eneste grunnen til at han nå sitter i rullestol er at ingen har hjulpet ham på beina på åtte måneder.

- De fortjener dette (å bli gjenforent, journ.anm.)! De er utslitt både økonomisk, fysisk og følelsesmessig. Jeg og familien min ber om hjelp.

- Hjerteskjærende

En talsperson for Fraser Health Authority, som har ansvaret for pleiehjemmene i området, sier til CTV News at de jobber med å få paret inn på samme institusjon.

- Vi skjønner hvor hjerteskjærende dette er for familien. Det er trist for oss også, sier Tasleem Juma.

Baryik er derimot ikke imponert over behandlingen de har fått av Fraser Health. I et innlegg på Facebook, datert dagen etter det første bildet, skriver hun at familien fortsatt ikke har hørt noe.

- Jeg ser at Fraser Health i flere intervjuer har sagt at de jobber tett med familien for å få flyttet bestefar. Jeg vil gjøre det klart at vi fortsatt ikke har fått en eneste telefon fra dem i løpet av de åtte månedene dette har foregått.