DREPT: Løytnant Christian Lian var en av de fire norske soldatene som ble drept av Afghanistan søndag. Foto: Forsvaret/SCANPIX
DREPT: Løytnant Christian Lian var en av de fire norske soldatene som ble drept av Afghanistan søndag. Foto: Forsvaret/SCANPIXVis mer

- De har vår største medfølelse

Ordfører Per Sigurd Sørensen flagger på halv stang i Kristiansand.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet.no): I formiddag fikk Kristiansand-ordfører Per Sigurd Sørensen den tunge beskjeden på telefon fra Forsvaret.

Kommunen hadde mistet en av sine egne i krigen i Afghanistan. Løytnant Christian Lian (31) var en av de fire norske soldatene som ble drept av en veibombe.

De norske soldatene satt i et IVECO pansret personellkjøretøy, da veibomben eksploderte i Faryab-provinsen, cirka 30 km unna Meymaneh, i går klokka 14.50.

Derfor flagges det på halv stang i sørlandsbyen i dag.

- Dette er forferdelig trist og tragisk, og vi har vår største medfølelse med familie, venner og bekjente, sier Sørensen til Dagbladet.

- Dette er et tap for oss alle. Og det er en sterk påminnelse om at det er en krigssituasjon i Afghanistan, sier ordføreren.

De tre andre norske soldatene som ble drept var kvartermester Andreas Eldjarn (21), født i Tromsø, fenrik Simen Tokle (24), født i Ballangen og orlogskapteinTrond Bolle (41), født i Lena på Toten.

De fire soldatene var på vei til et møte med det sivile lederskapet i Almar-provinsen da de ble rammet av veibomben.

I SORG: Kristiansand-ordfører Per Sigurd Sørensen flagger på halv stang i dag. Foto: Tor Erik Schrøder/SCANPIX
I SORG: Kristiansand-ordfører Per Sigurd Sørensen flagger på halv stang i dag. Foto: Tor Erik Schrøder/SCANPIX Vis mer