Valget i USA

- De hater meg

Senatoren Lindsey Graham skal nå lede høringene av Trumps Høyesterett-kandidat Amy Coney Barrett. Samtidig kjemper han en voldsom kamp på hjemmebane mot en ung afroamerikansk Demokrat.

TAP ELLER VINN? Senator Lindsey Graham var en av Donald Trumps største kritikere på blant Republikanerne. Nå er han en av presidentens viktigste støttespillere. Det er han som skal lede høringen av Amy Coney Barrett i Senatets justisomité. Foto: AP Photo / Patrick Semansky / NTB
TAP ELLER VINN? Senator Lindsey Graham var en av Donald Trumps største kritikere på blant Republikanerne. Nå er han en av presidentens viktigste støttespillere. Det er han som skal lede høringen av Amy Coney Barrett i Senatets justisomité. Foto: AP Photo / Patrick Semansky / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Lindsey Graham (65) ble lenge sett på som en motsats til Donald Trump i forkant av presidentvalget i 2016. Da Trump ble valgt, trodde mange at Graham, som veteran og høytstående i Senatet, kunne være en «Trump-temmer».

Lenge var han nettopp det, men i løpet av året Trump ble innsatt som president, ble den republikanske senatoren stadig mer Trump-vennlig. Nå er han en av presidentens nærmeste allierte og samtidig mannen som styrer høstens store politiske drama ved siden av selve valget 3. november.

Leder politisk drama

Denne helga har Amy Coney Barrett (48) blitt et navn alle som følger amerikansk politikk må forholde seg til, som Trumps kandidat til det ledige setet i Høyesterett. Nå må hun gjennom tøffe høringer i Senatets justiskomité for å få godkjent nominasjonen.

De høringene er det ingen ringere enn den tidligere militærdommeren Graham som som skal styre, som leder for komiteen i Senatet.

Det setter et stort press på senatoren fra Sør-Carolina, som også må kjempe en innbitt kamp å beholde senatorplassen han har sittet med i 17 år.

Kontroversiell

Denne høsten er allerede en av de mest dramatiske på lenge i amerikansk politikk.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer