- De havnet ved helvetes port og banket på. Det skal de ha ros for

Hardt kritiserte terrorpsykiatere får støtte fra norsk og svensk rettspsykiater.

RETTSPSYKIATER: Rettspsykiater Johannes Skaar (t.h), her i samtale med aktor Bjørn Enoksen Risterud (t.v) under en rettssak i Haugesund. Skaar er spent på Husby og Sørheims vitnemål. Foto: Håkon Eikesdal
RETTSPSYKIATER: Rettspsykiater Johannes Skaar (t.h), her i samtale med aktor Bjørn Enoksen Risterud (t.v) under en rettssak i Haugesund. Skaar er spent på Husby og Sørheims vitnemål. Foto: Håkon Eikesdal Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Etter lunsj i onsdag skal rettspsykiaterne Torgeir Husby og Synne Sørheim forklare seg i Oslo tingrett, i rettssaken mot terroristen Anders Behring Breivik.

De to, som mener Breivik er utilregnelig, har fått kritikk fra en rekke hold, både i retten og i mediene.

Men de får også støtte.

Psykiater Johannes Skaar ved Sentralsjukehuset i Stavanger (SUS) gikk i desember i fjor ut i Stavanger Aftenblad og støttet Husby og Sørheim. 

I motsetning til psykiater Einar Kringlen, som først sa seg enig med de første sakkyndige, men endret syn etter at rettssaken startet, står Skaar fortsatt for sin første vurdering.- Jeg gjør fortsatt det. Men jeg ser veldig fram til å høre forklaringen deres og om det er noe de mener er endret, sier Skaar til Dagbladet. 

- Jeg tror de kan si noe om at de hadde en ferskvare som de jobbet med. Det har vist seg etterpå at han har vært veldig tilpasningsdyktig og manøvrert etter det han har lest i media, sier Skaar. 

- Sett mye av det samme Han mener Husby og Sørheim har fått ufortjent kritikk. - De har fått mye pes i media, men de har oppført seg klokt og latt være å kommentere saken og kritikken. Mye av kritikken viser manglende kunnskap om hva saken dreier seg om. 

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer