Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- De henter oss om natten

Abdusalam Abu Laban er redd. T-skjorta hans er blodig, ansiktet er hovent, og kroppen hans er full av blå og røde merker etter kølleslag og spark. Klokka tre natta i forveien ble han vekket av at maskerte israelske soldater sparket inn døra og tok ham med.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- De stakk pistoler opp i ansiktet mitt, og truet med å drepe meg om jeg ikke ble med. Da jeg spurte hvorfor, sa de bare at jeg skulle få en lærepenge. Deretter surret de hendene mine bak på ryggen med plastikkbånd, dro en hette over hodet mitt og slepte meg ut foran øynene på kona og de tre små barna mine, forteller den 32 år gamle palestineren til NTB.

Vi møter ham på akuttmottaket på Makassed-sykehuset i Øst-Jerusalem, der legene akkurat har konstatert at ingenting er brukket selv om han knapt nok kan gå.

- De vet hva de gjør. De vet akkurat hvordan de skal banke opp folk uten at noe brekker. Om noen dager er bevisene borte. Dette har vi sett før, sier en av legene som ber om å få være anonym.

Gang på gang truet de med å drepe ham, før han utpå morgenkvisten ble dyttet forslått utenfor porten.

I løpet av kort tid kommer ytterligere tre palestinske menn til Makassed-sykehuset, som alle uavhengig av hverandre forteller den samme historien.

(NTB)

RUNDJULT: Palestineren Abdusalam Abu Laban ble hentet av maskerte israelske soldater midt på natten og tatt med til hovedpolitisatsjonen i Jerusalem. Der ble han torturert til neste morgen, før han ble løslatt og freide å ta seg til Makassed-sykehuset i Øst-Jerusalem.