-De holdt på å klippe av meg fingrene og skjære av halsen på meg

Millionær og kunsthandler Einar Tore Ulving, hans kone og et vitne ble brutalt ranet i sitt hjem i Tønsberg i natt.

BRUTALT RANET: Millionær og kunsthandler Einar Tore Ulving og hans kone ble ranet i sitt hjem i Tønsberg i natt. Han beskriver hendelsen som svært brutal, traumatisk og profesjonelt utført. Politiet har ikke pågrepet noen i saken. Foto: PRIVAT
BRUTALT RANET: Millionær og kunsthandler Einar Tore Ulving og hans kone ble ranet i sitt hjem i Tønsberg i natt. Han beskriver hendelsen som svært brutal, traumatisk og profesjonelt utført. Politiet har ikke pågrepet noen i saken. Foto: PRIVATVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||(Dagbladet.no): Einar Tore Ulving og kona hadde gått og lagt seg ved 24- tiden lørdag kveld da de plutselig våknet av bråk.

— Jeg våknet av at det hoppet en mann med finlandshette og hevet våpen inn soveromsvinduet i 2.etasje. Med et tigersprang kom han bort til sengen og slo meg i hodet med pistolen, sier Ulving til NRK.no.


- Svært traumatisk Han slo meg hardt med pistolen i hodet og stripset hendene til meg og min kone, sier Ulving til VG Nett.

Politiet fikk melding om ranet klokken 01.40 i natt. Da hadde Ulving og kona allerede gjennomgått flere timer med det de beskriver som en særdeles traumatisk opplevelse.

- Kort tid etter at vi ble bundet fast, kom det ytterligere fire personer inn hoveddøren, sier Ulving som forklarer at de fire mennene hadde med seg en person som skal ha blitt vitne til at mennene klatret over gjerdet.

- Mens de holdt på å bryte seg inn hos oss kom en 17 år gammel gutt gående forbi.  Han har hatt ekstremt uflaks, og ble dengt ned av innbruddstyvene og tatt med inn til oss, hvor vi ble bundet sammen, sier Ulving til Dagbladet.

Profesjonell jobb Ulving er kunsthandler og millionær, og det er en kjent sak at ekteparet har mye kostbar kunst hjemme i villastrøket i Tønsberg.

Ifølge kunsthandleren var ranerne på jakt etter to millioner kroner som han skulle oppbevare i en safe.

- De mente helt bestemt at jeg hadde en safe med 2 millioner i kontanter, men dette stemmer ikke. Jeg har ingen safe hjemme.

Ulving er sikker på at dette er en nøye planlagt og profesjonellt utført jobb.

- De hadde med seg hagle og pistoler og de hadde bilder av meg og kona med seg De sa at de visste om kunsten vår- men den var de ikke interessert i. Nei, dette var helt klart en nøye planlagt jobb. Dette var ingen halvnarkomane småtyver på tilfeldig innbrudd. Dette var profesjonelle folk, sier han til Dagbladet.

Brukte avbitertang
Ranerne skal ha truet med å klippe av Ulving fingrene og å skjøre over strupen han, hvis han ikke fortalte hvor pengene var plassert.

- Det var særdeles traumatisk, og ekstremt brutalt, forteller Ulving til Dagbladet.

Han og kona har kommet seg litt etter nattens traumatiske hendelse, og har nå sjekket inn på hotell mens huset deres blir sjekket for spor.

Ranerne skal ha fått med seg et ukjent beløp i smykker og verdisaker.

- Etter to timer ga de opp safen, og tok med seg det de fant av smykker og andre verdisaker. Vi tre ble bundet sammen og løst inn på et mørkt rom i tredje etasje. Til slutt kom vi oss løs og fikk kontaktet politiet, sier Ulving til VG.

Einar Tore Ulving måtte til legevakten for å sy i hodet etter ranet, og har vært i politiavhør i hele natt. Han er skjelven etter det som har skjedd. Kona hans ble også brutalt behandlet av ranerne og har flere blåmerker på kroppen ifølge Ulving.

- De var ganske brutale mot henne også, så hun har flere blåmerker på kroppen og på armene etter at de tapet henne hardt fast.

— Det går bedre med oss nå, men dette var en svært ubehagelig opplevelse, og ikke noe som jeg unner andre, sier han til Dagbladet.

Politiet ber om tips Politiet har ingen konkrete spor for øyeblikket, og går bredt ut og ber publikum om tips.

- Vi ønsker at alle som kan ha observert biler, personer eller andre ting de har reagert tar kontakt med politiet fortest mulig, sier politiadvokat Hanne Solheim til VG nett.

Kunsthandler Einar Tore Ulving hjalp politiet med å gjenfinne Munch-maleriet «Skrik» 90-tallet.