- De innså at dette kunne gått riktig ille

Svenske skøyteløpere ble strandet på isflak. - De ville hoppe inn mot land.

ENSOMT: To skøyteløpere ble mandag ettermiddag strandet på et lite flak da en isbryter tok seg gjennom området mellom Rörö og Måvholmen i Göteborges skjærgård. Foto: Lifeguard 901
ENSOMT: To skøyteløpere ble mandag ettermiddag strandet på et lite flak da en isbryter tok seg gjennom området mellom Rörö og Måvholmen i Göteborges skjærgård. Foto: Lifeguard 901Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En skøytetur på Göteborgs isbelagte skjærgård endte ikke som planlagt for en mann og en kvinne ved 15-tiden i går.

En passerende bukserbåt førte til at paret plutselig så seg strandet på 20 meter bredt isflak, melder det svenske Sjöfartsverket.

- Da de kom opp i helikopteret og kikket ut, innså de at det kunne gått riktig ille, sier redningsmann Patrik Nilsson til aftonbladet.se.

Det skipbrudne paret kontaktet selv hjelpemannskaper via mobiltelefon.

- Deres forslag var at de kunne hoppe fra isflak til isflak inn mot land, men det stoppet vi dem fra å gjøre, sier redningsleder Mats Rinman til gt.expressen.se, og legger til:

- Det virket ytterst upassende, så jeg bad dem stå stille.

Redningshelikopteret «Lifeguard 901» ble sendt til stedet mellom Rörö og Måvholmen. En halvtime senere var det uheldige paret berget opp fra isen.

- Bukserbåtene drar opp bølger og is. Om det ikke er et tjukt islag kan det sprekke i flere retninger, sier Rinman.

 

RINGTE 112: Personene, en mann og en kvinne, ringte selv nødtelefonen og ble reddet kort tid etter. Foto: Lifeguard 901
RINGTE 112: Personene, en mann og en kvinne, ringte selv nødtelefonen og ble reddet kort tid etter. Foto: Lifeguard 901 Vis mer