De internerte på Trandum sultestreiker

Misfornøyd med nye rutiner på utlendingsinternatet og mener de blir ydmyket.

SULTESTREIKER: De internerte på Trandum utlendingsinternat er misfornøyde med nye rutiner og behandlingen de får. Nå har de satt i gang en sultestreik. Foto: Jo Straube
SULTESTREIKER: De internerte på Trandum utlendingsinternat er misfornøyde med nye rutiner og behandlingen de får. Nå har de satt i gang en sultestreik. Foto: Jo Straube Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Trandum utlendingsinternat huser stort sett utenlandske personer som skal tvangsutsendes fra Norge. Siden frokosten i går, har de internerte bestemt seg for å sultestreike.

- Jeg kan bekrefte at det pågår en sultestreik. Vi har endret noen rutiner, som tidspunkt for middag og tidsrommet der de internerte kan drive med fritidsaktiviteter. Det er endringene i disse rutinene som gjør at de sultestreiker, sier kommunikasjonssjef i politiets utlendingsenhet, Cecilie Johansen, til Dagbladet.

Føler seg dårlig behandlet Dagbladet har vært i kontakt med advokaten til to av de internerte, og han sier det ligger mer bak sultestreiken. 30 av beboerne gikk sammen og skrev et brev til sine advokater, hvor de beskriver tilstandene på Trandum.

- Det skal være amper stemning blant de internerte som reagerer på behandlingen de får, sier advokat Amir Mirmotahari.

Kommunikasjonssjefen sier det ikke er noen dramatikk i aksjonen, men at den tas på alvor.

- Vi har gode rutiner på slike situasjoner, og helsetjenesten vil vurdere situasjonen fortløpende. Vi har ingen planer om å gå tilbake på rutinene som er endret. Vi har oppgradert utlendingsinternatet og endret rutinene for å bedre sikkerhet og trivsel for ansatte og internerte, sier Johansen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer