SKADD:  Palestinsk helsepersonell behandler en skadd jente på akuttavdelingen på Shifa-sykehuset i Gaza. Foto: AP Photo/Khalil Hamra
SKADD: Palestinsk helsepersonell behandler en skadd jente på akuttavdelingen på Shifa-sykehuset i Gaza. Foto: AP Photo/Khalil HamraVis mer

De israelske angrepene fortsetter, over 300 drept

Ti palestinere ble drept på Gazastripen natt til lørdag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ti palestinere ble drept på Gazastripen natt til lørdag, og de den israelske militæroffensiven har dermed kostet over 300 mennesker livet, de aller fleste av dem sivile.

Sju mennesker som var samlet utenfor en moské i Khan Yunis sør på Gazastripen, ble drept i et flyangrep, opplyser en talsmann for ambulansetjenesten i Gaza. Et av ofrene var kvinne og tre tilhørte den samme familien. 20 andre ble såret i angrepet.

Tre andre palestinere ble kort tid etter drept i angrep mot Khan Yunis, Beit Hanoun og Deir al-Balah, opplyser talsmannen Ashraf al-Qudra.

306 palestinere er dermed drept i den israelske militæroffensiven, som ble innledet 8. juli, de aller fleste av dem sivile.

Blodig døgn Fredag ble 55 palestinere drept i israelske angrep, blant dem åtte medlemmer av den samme familien, fire av dem barn.

Fire barn i alderen to til tretten år ble drept i et annet stridsvognangrep øst for Gaza by, og i Rafah ble tre medlemmer av samme familie drept fredag.

Flest sivile 2.300 palestinere er såret i de israelske angrepene, viser en oversikt fra FNs kontor for koordinering av humanitærhjelp (OCHA). Over 1.000 av dem er barn og kvinner.

En oversikt utarbeidet av Palestinian Centre for Human Rights i Gaza viser at over 80 prosent av de drepte er sivile.

OCHA konstaterer i sin siste oversikt at minst 72 prosent av alle som var drept fram til fredag ettermiddag, var sivile. Blant de drepte var det 59 barn og 33 kvinner.

Drept av medsoldater På israelsk side er to hittil drept, den ene en sivil mann som ble drept i et palestinsk rakettangrep ved Gaza-grensen dit han hadde kjørt for å dele ut godteri til soldatene.

Fredag ble en israelsk soldat drept inne på Gazastripen, men han ble ifølge israelsk TV drept av medsoldater.

Avisen Haaretz meldte natt til lørdag at tre israelske soldater var såret på Gazastripen.

På flukt Rundt 60.000 palestinerne har flyktet fra sine hjem i den palestinske enklaven, og 48.000 av dem har søkt tilflukt i FN-drevne skoler. Nærmere 1.900 bolighus er rasert eller gjort ubeboelige i de israelske angrepene, opplyser OCHA.

FN-organisasjonen anslår videre at 58.000 barn hittil er påført traumer som følge av de israelske angrepene.

Angrepene har også rammet Al-Wafa-sykehuset der både personell og pasienter nå er evakuert, blant dem 17 alvorlig syke pasienter.

FN konstaterer videre at to sykehus, tolv klinikker og to helsesentre er påført skader i angrepene.

(NTB)