De israelske angrepene fortsetter, over 300 drept

Ti palestinere ble drept på Gazastripen natt til lørdag.

SKADD:  Palestinsk helsepersonell behandler en skadd jente på akuttavdelingen på Shifa-sykehuset i Gaza. Foto: AP Photo/Khalil Hamra
SKADD: Palestinsk helsepersonell behandler en skadd jente på akuttavdelingen på Shifa-sykehuset i Gaza. Foto: AP Photo/Khalil Hamra Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Ti palestinere ble drept på Gazastripen natt til lørdag, og de den israelske militæroffensiven har dermed kostet over 300 mennesker livet, de aller fleste av dem sivile.

Sju mennesker som var samlet utenfor en moské i Khan Yunis sør på Gazastripen, ble drept i et flyangrep, opplyser en talsmann for ambulansetjenesten i Gaza. Et av ofrene var kvinne og tre tilhørte den samme familien. 20 andre ble såret i angrepet.

Tre andre palestinere ble kort tid etter drept i angrep mot Khan Yunis, Beit Hanoun og Deir al-Balah, opplyser talsmannen Ashraf al-Qudra.

306 palestinere er dermed drept i den israelske militæroffensiven, som ble innledet 8. juli, de aller fleste av dem sivile.

Blodig døgn Fredag ble 55 palestinere drept i israelske angrep, blant dem åtte medlemmer av den samme familien, fire av dem barn.

Fire barn i alderen to til tretten år ble drept i et annet stridsvognangrep øst for Gaza by, og i Rafah ble tre medlemmer av samme familie drept fredag.

Flest sivile 2.300 palestinere er såret i de israelske angrepene, viser en oversikt fra FNs kontor for koordinering av humanitærhjelp (OCHA). Over 1.000 av dem er barn og kvinner.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer