JOBBER DØGNET RUNDT: Stefan Dahlgren (t.v.) og Christian Juhl i Barnas Trygghet jobber til alle døgnets tider for å avsløre nettovergripere som avtaler møter med barn på nett. - Det første jeg gjør om morgenen, er å svare på chat-meldinger jeg har fått i løpet av natta, sier Dahlgren. Foto: Nina Hansen
JOBBER DØGNET RUNDT: Stefan Dahlgren (t.v.) og Christian Juhl i Barnas Trygghet jobber til alle døgnets tider for å avsløre nettovergripere som avtaler møter med barn på nett. - Det første jeg gjør om morgenen, er å svare på chat-meldinger jeg har fått i løpet av natta, sier Dahlgren. Foto: Nina HansenVis mer

Chatter med nettovergripere

De jakter nettovergripere. Nå har de endret strategi og avslører flere enn noen gang

Barnas Trygghet sier de chatter med mellom 25 og 30 potensielle overgripere kontinuerlig. Nå forteller de om metodene og hvordan de går fram i chatteforumene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
Har du allerede abonnement?   Logg inn

Barnas Trygghet har over 90 000 følgere på Facebook. Beskrivelsen er enkel: «Vi avslører og konfronterer voksne som søker seksuell kontakt med mindreårige på nett.»

- Det er de færreste som engasjerer såpass mange som oss, sier en av gruppas ledere, Stefan Dahlgren, som møter Dagbladet sammen med Christian Juuhl.

Falske profiler

Det gjør de ved å opprette falske profiler på chattetjenester og gi seg ut for å være jenter i alderen mellom 12 og 15 år. Når menn tar kontakt, tar de ikke lang tid før de skriver seksuelt og deretter vil avtale et møte.

Menn kjøper flybilletter og drar lange distanser for å møte de falske profilene, ifølge gruppa. Ved møtestedet venter overgriperjegerne, og rett rundt hjørnet, som oftest politiet, som pågriper de angivelige overgriperne.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris: Uke kr 45,- Måned kr 79,- Kvartal kr 199,- År kr 729.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn