Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Pluss

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

Chatter med nettovergripere

De jakter nettovergripere. Nå har de endret strategi og avslører flere enn noen gang

Barnas Trygghet sier de chatter med mellom 25 og 30 potensielle overgripere kontinuerlig. Nå forteller de om metodene og hvordan de går fram i chatteforumene.

JOBBER DØGNET RUNDT: Stefan Dahlgren (t.v.) og Christian Juhl i Barnas Trygghet jobber til alle døgnets tider for å avsløre nettovergripere som avtaler møter med barn på nett. - Det første jeg gjør om morgenen, er å svare på chat-meldinger jeg har fått i løpet av natta, sier Dahlgren. Foto: Nina Hansen
JOBBER DØGNET RUNDT: Stefan Dahlgren (t.v.) og Christian Juhl i Barnas Trygghet jobber til alle døgnets tider for å avsløre nettovergripere som avtaler møter med barn på nett. - Det første jeg gjør om morgenen, er å svare på chat-meldinger jeg har fått i løpet av natta, sier Dahlgren. Foto: Nina Hansen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Barnas Trygghet har over 90 000 følgere på Facebook. Beskrivelsen er enkel: «Vi avslører og konfronterer voksne som søker seksuell kontakt med mindreårige på nett.»

- Det er de færreste som engasjerer såpass mange som oss, sier en av gruppas ledere, Stefan Dahlgren, som møter Dagbladet sammen med Christian Juuhl.

Falske profiler

Det gjør de ved å opprette falske profiler på chattetjenester og gi seg ut for å være jenter i alderen mellom 12 og 15 år. Når menn tar kontakt, tar de ikke lang tid før de skriver seksuelt og deretter vil avtale et møte.

Menn kjøper flybilletter og drar lange distanser for å møte de falske profilene, ifølge gruppa. Ved møtestedet venter overgriperjegerne, og rett rundt hjørnet, som oftest politiet, som pågriper de angivelige overgriperne.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss

Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

1 UKE*

PRØV PLUSS FOR 1 KRONE

1 kr

(0,14 kr per dag)

KJØP 1 UKE*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE* 1 kr 1 uke. 0,14 kr per dag

*Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (55,-/uke) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

1 MÅNED

99 kr

(3,3 kr per dag)

KJØP 1 MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED 99 kr 1 måned. 3,3 kr per dag

*Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (99,-/måned) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,76 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr 3 måneder. 2,76 kr per dag

*Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (249kr/kvartal) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinærpris etter tilbudsperioden (55,-/uke). Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Alle abonnementet fornyes automatisk til ordinærpris. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?