De jevnet «Jungelen» med jorda. Nå er 129 barn sporløst forsvunnet

Får flyktningorganisasjonen til å tordne.

FORSVUNNET: Så mange som 129 barn er sporløst forsvunnet etter at den sørlige delen av flyktningleiren «Jungelen» utenfor Calais i Frankrike ble revet forrige måned. Det sier tall fra den britiske flyktninghjelpen. Bildet viser et kosedyr som ligger igjen der leiren pleide å være. Foto: AP Photo/Michel Spingler/NTB Scanpix
FORSVUNNET: Så mange som 129 barn er sporløst forsvunnet etter at den sørlige delen av flyktningleiren «Jungelen» utenfor Calais i Frankrike ble revet forrige måned. Det sier tall fra den britiske flyktninghjelpen. Bildet viser et kosedyr som ligger igjen der leiren pleide å være. Foto: AP Photo/Michel Spingler/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Så mange som 129 barn er sporløst forsvunnet etter at den sørlige delen av flyktningleiren «Jungelen» utenfor Calais i Frankrike ble revet forrige måned. Det sier tall fra den britiske flyktninghjelpen.

Statistikken fra hjelpeorganisasjonen forteller videre at rett i underkant av 5000 flyktninger fortsatt befinner seg i den delen av leiren som fortsatt står.

- Ikke akseptabelt I et innlegg på Facebook forteller de at de er både «sjokkerte» og «dypt bekymra» over tallene, og retter en anklagende pekefinger i retning franske myndigheter.

De mener at forholdene ikke ble lagt til rette for barna, og at det heller ikke var noen form for systemer på plass som sikret dem.

- Dette er ikke akseptabelt. Vi ber franske myndigheter få på plass ordninger for å registrere og sikre de 294 gjenværende enslig mindreårige som befinner seg i leiren.De peker også på tall Interpol kom med i en sjokkerende rapport i slutten av januar. Der kunne man lese at så mange som 10 000 enslige mindreårige asylsøkere har forsvunnet etter at de ankom Europa.

Voldtekter Nyheten om de savnede barna, kommer en drøy måned etter at The Independent skrev om hvordan tenåringsgutter ble voldtatt i den samme leiren.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer