- De kaller oss for søppelselskap, det provoserer meg voldsomt

Aker Solutions mener de trenger Røkke-selskaper for å bygge seg opp finansielt og strategisk.

IMØTEGÅR KRITIKERNE: Konsernsjef i Aker Solutions konsernsjef Simen Lieungh. Foto: Eiliv Frich Flydal/Dagbladet.no
IMØTEGÅR KRITIKERNE: Konsernsjef i Aker Solutions konsernsjef Simen Lieungh. Foto: Eiliv Frich Flydal/Dagbladet.no Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Aker Solutions slår i dag tilbake mot kritikere av selskapets kontroversielle aksjehandel med Kjell Inge Røkke.

- Vi trenger disse kjøpene for å bygge Aker Solutions industrielt, finansielt og strategisk framover, sier konsernsjef Simen Lieungh til Dagbladet.no. UtskjeltOnsdag forrige uke kjøpte selskapet aksjer i fem selskaper med en totalpris på 1,9 milliarder, av Aker. Aker kontrolleres av Kjell Inge Røkke, som også har eierinteresser i Aker Solutions.

Handelen er omtalt i kanskje norgeshistoriens styggeste ordlag: «Grisete», «dumping av problemaksjer», «kupp» og «politisk korrupsjon». Eierskapet Aker Solutions har vært en fane i den rødgrønne regjeringens aktive eierskap i næringslivet. Bare et halvt år før valget slår idyllen sprekker.

RettssakNæringsminister Sylvia Brustad (Ap) avbrøt påskeferien og flere advokater ble hyret inn for å se på avtalene. Det brygger opp til full kamp om statens innflytelse i Aker Solutions. En rettssak er ikke utelukket.

De kontinuerlige verbale angrepene mellom næringsminister Sylvia Brustad (Ap), Røkkes våpendragere og statens styrerepresentant Berit Kjøll, har også jaget selskapets konsernsjef leder Simen Lieungh ned fra fjellet og inn varmen på Fornebu.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer