De kaller seg forsvarere av demokratiet og revolusjonen

Unge gutter, væpnet med staur, køller og balltrær kontrollerer gatene i Tunisia.

VOKTER GATENE: I Tunis ligger nå makta i  gatene, hos soldatene, politifolkene og i de unge mennenes borgervern. I store deler av byen vokter borgervernet gatene med stokker og jernstenger. Foto: Jacques Hvistendahl (Dagbladet)
VOKTER GATENE: I Tunis ligger nå makta i gatene, hos soldatene, politifolkene og i de unge mennenes borgervern. I store deler av byen vokter borgervernet gatene med stokker og jernstenger. Foto: Jacques Hvistendahl (Dagbladet) Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

TUNIS (Dagbladet): De tidligere så travle gatene voktes nå av unge gutter med stokker og balltrær. De setter opp barrikader og stanser biler for kontroll.

Foran Innenriksdepartementet, ved den tunisiske hovedstadens hovedgate, Avennue Bourguiba står stridsvogner og panservogner i stort antall, sammen med politi og soldater, alle godt væpnet.

De avviser oss og alle  andre som ferdes i området.

Politiet nervøse Politifolkene er særdeles nervøse. Vi er i ei drosje rett utenfor hotellet vårt, og plutselig er vi omringet av et drøyt dusin væpnede politifolk. De er aggressive, og skal gjennomsøke bilen, all bagasje, alt utstyr og alle papirer.

De strømmer inn fra hver sin kant.

Én pakker ut og undersøker den samme kofferten og den samme ryggsekken som nettopp er undersøkt av en annen. De peker skjødesløst med ladde skytevåpen.

Alle skal granske de samme papirene etter hverandre, til og med lese aviser og papirer på språk de ikke forstår.

De er hissige.

Men, får vi høre, de hadde stanset ni drosjer tidligere i går med våpen om bord. De hadde funnet «sofistikerte våpen» gjemt i vesker som er laget for utstyret til videofotografer. Dette sier politifolkene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer