Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- De kan bli grinete når de er lenge i byen

Her starter elgens siste reis tilbake til Maridalen.

 ELG I BYEN: Sett fra 3. etasje i Vibes gate fredag ettermiddag: brannetaten starter transporten tilbake til Maridalen. FOTO: THOMAS WITTUSEN.
ELG I BYEN: Sett fra 3. etasje i Vibes gate fredag ettermiddag: brannetaten starter transporten tilbake til Maridalen. FOTO: THOMAS WITTUSEN. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Her er elgen på vei fra et sted den ikke bør være - på Majorstua - til en fredeligere bydel i Oslo, der den hører hjemme: i Maridalen.

Men ikke tilbake til grønne og snøtunge skoger, men til viltslakteriet rett i utkanten av hovedstadens tettbygde boligområder.

En av de jaktkyndige i Oslo kommunes friluftsetat satte en stopper for elgens ferd i urbane strøk med et skudd i Vibes gate i ettermiddag.

Brannetatens allsidige tjenestemenn fraktet elgen tilbake til området den sannsynligvis kom fra.

To-tre timer før den ble skutt, ble elgen observert på Vindern, luntende i retning Majorstua.

Femte gang på to uker Det er femte gang de to siste ukene at Friluftsetaten må avlive representanter for skogens kongefamilie, som har kommet ned i sentrum uten å vise tegn til å reise hjem igjen.

- Faren ved at de er lenge i bebyggelsen er at de kan bli litt grinete. Men de fleste er ganske rolige så lenge de får ligge i ro i hager og grøntområde, sier seksjonssleder Anders Gimse i Friluftsetaten til NRK Østlandssendingen.

Hittil i vinter har etaten bare tatt seg av en elg som er blitt agressiv av bylivet.

Seksjonsleder Gimse oppfordrer hageeiere til å la dyrene være i ferd og overlate til fagfolk å prøve å få dem tilbake. I live i første omgang.

VM-stress? Elgjakten på Majorstua etterlater ingen svar om elgen dro til byen for å finne mat eller om den følte seg fordrevet i SINE hjemlige omgivelser av skiløpere og andre VM-turister.

Bildet viser imidlertid at elgen var tynn. Og en snømåling hvor som helst i hovedstadens skoger viser minst en halvmeter.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling