Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

De kan ha sett barnemorderen

KRISTIANSAND (Dagbladet): To svært sentrale kvinnelige vitner ble tatt med ut i Baneheia i går i et siste håp om at de skulle huske flere detaljer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De to kvinnelige vitnene har tidligere hjulpet politiets tegner med å lage til sammen fem såkalte fantomtegninger av uidentifiserte personer som ble sett i Baneheia på aktuelle tidspunkter da jentene ble drept.

Politiet utelukker ikke at vitnene kan ha sett barnemorderen.

Hjelpe hukommelsen

Kriminalsjef Arne Pedersen sier at man fra andre saker har erfart at det dukker opp nye detaljer når vitner går opp igjen det de tidligere har forklart i avhør.

- Det kan komme nye opplysninger når vi tar vitnene med tilbake, sier Pedersen.

Kriminalsjefen sier at vitnene er blant dem man jobber intenst med i identifiseringsarbeidet av de åtte- ti uidentifiserte personene.

Så drapsmannen?

Tre- fire sentrale vitner viste i går etterforskerne hvor de drapskvelden traff de foreløpig uidentifiserte personene som politiet de siste ukene har satt stpre ressurser inn på å finne.

Kriminalsjef Pedersen sier at det ikke kan utelukkes at barnemorderen er en av de uidentifiserte personene.

- Personene har vært i Baneheia til tider og på steder der de i det minste bør ha gjort viktige observasjoner, sier Pedersen.

Plottet inn

Etterforskerne hadde med seg de spesielle papirrullene der alle vitneobservasjoner fra Baneheia er plottet inn med både tid og sted og i flere forskjellige varianter.

To av de kvinnelige vitnene viste politiet hvor de blant annet hadde sett personer i området nord for 3. Stampe. Stedet ligger 150 meter fra en av hovedparkeringsplassene ved inngangen til Baneheia. Politiet fotograferte nøye stedene der kronvitnene har gjort sine observasjoner.

Nytt tjern sjekkes?

Det kan bety at personene kan ha forlatt Baneheia i bil - eller gått videre på stiene som kommer ut på Egs-området eller Grim, der de drepte jentene bodde under helgebesøk hos sine fedre.

Kriminalsjef Arne Pedersen sier at det ikke er utelukket at også bunnen av Svarttjønn skal undersøkes.

Tidligere har politiet lett etter drapskniven i 2. og 3. Stampe.

Leter etter kniven

En av politiets hovedteorier er åpenbart at barnemorderen har gått ned fra drapsstedet, deretter nordover på stiene, først på vestsiden av 2. Stampe og deretter langs 3. Stampe. Her kan morderen ha gått på begge sider av vannet.

Undervannsjegerne fra Centra Consult har fått i oppdrag av politiet å gjennomsøke bunnen av 3. Stampe overalt der det er mulig å kaste fra seg en kniv.

Når de sentrale vitnene også har gjort observasjoner ved Svarttjønn, kan det naturligvis heller ikke utelukkes at morderens kniv er kastet uti det forholdsvis lille tjernet.

VIKTIGE OBSERVASJONER: Disse to kvinnene kan ha observert drapsmannen i Baneheia. I går var de med etterforskerne ut i terrenget for om mulig å huske flere detaljer.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling