SKADD I HÅNDA: Her er den skadde mannen inne i idrettssenteret der overfallet skal ha skjedd, etter at han fikk bandasje på høyre arm av ambulansepersonell. Foto: NINA HANSEN
SKADD I HÅNDA: Her er den skadde mannen inne i idrettssenteret der overfallet skal ha skjedd, etter at han fikk bandasje på høyre arm av ambulansepersonell. Foto: NINA HANSENVis mer

- De knivstakk meg og slo meg med batong

Tre menn skal ha ventet på offeret på Holmlia. Fem pågrepet av bevæpnet politi i kveld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon


(Dagbladet.no): Store væpnede politistyrker lette i kveld etter flere involverte menn etter et mulig gjengrelatert oppgjør ved en svømmehall på Holmlia i Oslo.

Minst én mann er lettere skadd. Han har forklart at han ble overfalt av flere menn inne i Holmlia idretts- og svømmehall, like ved Holmlia senter.

- De tre mennene sto og venta på meg. Den ene personen dro fram en kniv, mens en annen slo meg bakfra med en batong, fortalte det antatte offeret til politifolk mens Dagbladet.no var på stedet.

I løpet av basketaket som oppstod skal mannen ha blitt stukket i hånda med kniv, men er ikke alvorlig skadd, og kunne behandles på stedet.

- Det er jeg som er offeret her, understreket han flere ganger overfor politiet.

Etter det Dagbladet.no forstår knytter fornærmede knivstikkingen direkte til tumulter på et utested i Oslo i helga, der flere personer ifølge ham ble pågrepet og endte på glattcelle.

Både politihelikopteret og hundepatruljer ble satt inn i jakten på gjerningsmennene etter kveldens episode. Så langt er fem personer pågrepet.

- Dette er personer som alle er i begynnelsen av 20-åra eller yngre. De er stort sett alle kjenninger av politiet fra før, sier vaktleder Frank Olsson ved Manglerud politistasjon til Dagbladet.no.

Han forteller at personene er kjent fra et ungdomsmiljø på Holmlia. De første meldingene gikk ut på at angriperne var unge menn fra et kriminelt miljø på Grønland, men dette har ikke politiet bekreftet.

- Det er en person som har fått et mindre knivkutt i hånda. Han er tatt hånd om. Han skal avhøres i kveld og vi håper å få svar på bakgrunn og motiv for dette. Slik det ser ut nå kan det virke som om han hadde noe uoppgjort med disse personene. Men om dette er et hevnoppgjør etter en tidligere sak er det for tidlig å si noe om, sier han.

Han forteller at det ble funnet en batong i snøen utenfor svømmehallen, men at politiet foreløpig ikke har funnet kniven som skal ha blitt brukt.

Det er flere overvåkningskameraer ved idrettssenteret som politiet håper kan ha dokumenter hvem som deltok i episoden.

STOR POLITIAKSJON: Politiet fryktet at personer med skytevåpen kunne være involvert i hendelsen. Foto: DANIEL LAABAK
STOR POLITIAKSJON: Politiet fryktet at personer med skytevåpen kunne være involvert i hendelsen. Foto: DANIEL LAABAK Vis mer
Foto: NINA HANSEN
Foto: NINA HANSEN Vis mer