JAKTER UKJENTE GJERNINGSMENN: Lensmann Knut Normann Mælen, her ved åstedet for voldtekten, hadde i kveld få spor å gå etter. Foto: OLE MORTEN MELGÅRD
JAKTER UKJENTE GJERNINGSMENN: Lensmann Knut Normann Mælen, her ved åstedet for voldtekten, hadde i kveld få spor å gå etter. Foto: OLE MORTEN MELGÅRDVis mer

- De kom bakfra og dro henne med seg inn i skogen

Tynset-kvinnen var på vei hjem fra jobb da hun ble overfalt og voldtatt av to maskerte menn, ifølge politiet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

TYNSET (Dagbladet): Politiet har ennå ingen mistenkte etter det som framstår som en svært brutal og planlagt overfallsvoldtekt midt i Tynset i går kveld.

Hedmarkpolitiet får råd fra Kripos og er i kontakt med andre politidistrikter i jakten på de to mennene som skal ha stått bak.

- Vi har vært i kontakt med voldtektsgruppa i Kripos, og har fått noen innspill fra dem blant annet knyttet til gjerningsmennenes modus, sier Knut Normann Mælen, lensmann i Alvdal og Folldal, til Dagbladet.

I dag har også flere vitner blitt avhørt som kan sitte på interessante observasjoner, men avhørene hadde seint i kveld ikke ført til noe gjennombrudd.

- Vi har snakket med en del vitner som befant seg i området på det aktuelle tidspunktet. Vi jobber nå med å se om det er noen sammenfallende opplysninger, men det er det litt for tidlig å si noe om, sier Mælen.

- Overfalt på fortauet Fornærmede, en lokal kvinne i 20-åra, var på vei hjem fra jobb mellom 21.15-tida og 21.30 da overfallet skal ha skjedd i krysset Fredheimveien og Tylldalsveien. Selve voldtekten skjedde i skogen like ved Tynset sykehus, i sentrum av bygda.

- Hun har forklart at det kom opp to personer bak henne da hun gikk på gangstien. De tok tak i henne på hver sin side, førte henne videre og dro henne med seg inn i skogholtet, sier lensmannen.

Begge gjerningsmennene voldtok kvinnen, ifølge forklaringen.

Mennen beskrives som rundt 190 cm høye, maskert med finlandshetter, ikledd mørke hettegensere og joggebukser, og henholdsvis mørke og hvite joggesko. Voldtektsmannene skal ha hatt gummihansker på hendene.

De to sa ingenting, og politiet har derfor ikke noen dialekt eller aksent å gå etter.

- Kvinnen fikk varslet politiet tre kvarter etter hendelsen, da hun hadde kommet seg hjem til ei venninne, sier Mælen.

Han opplyser at politiet fester lit til kvinnens forklaring, og at etterforskne nå jakter på to ukjente gjerningsmenn.

Sentralt åsted Kvinnen ble i går undersøkt på voldtektsmottaket på Elverum sykehus, men det var i kveld ikke klarlagt om gjerningsmennene har etterlatt seg biologiske spor.

- Vi har sikret klærne til fornærmede, og de er nå til undersøkelse. Samtidig venter vi på rapporten fra voldtektsmottaket, opplyser lensmannen.

Politiet gjennomgikk i dag overvåkningskameraer blant annet på Tynset sykehus, uten at det ble funnet opptak av personer som kan passe til beskrivelsen på gjerningspersonene.

MIDT I TETTSTEDET: Åstedet ligger like ved Tynset sykehus. Foto: Tonje Hovensjø Løkken/Arbeidets Rett
MIDT I TETTSTEDET: Åstedet ligger like ved Tynset sykehus. Foto: Tonje Hovensjø Løkken/Arbeidets Rett Vis mer