MILJØVERN

De kom ut av mørket og drepte ham med machete og tolv skudd: - Dette er en ukjent, global krise

Hundrevis av ildsjeler er drept fordi de kjempet for bevaring av regnskogen i Brasil og Colombia. - En global krise, advarer FN-talsmann på Norges-besøk.

DRAPSDØMT: Det er sjelden noen blir tatt for miljøverndrapene. Men Alberto Lopes do Nascimento (t.v.) og Lindonjonson Silva Rocha ble i 2013 dømt til strenge fengselsstraffer for drap på to miljøvernere i Brasil. Foto: Reuters / NTB scanpix
DRAPSDØMT: Det er sjelden noen blir tatt for miljøverndrapene. Men Alberto Lopes do Nascimento (t.v.) og Lindonjonson Silva Rocha ble i 2013 dømt til strenge fengselsstraffer for drap på to miljøvernere i Brasil. Foto: Reuters / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Uten forsvarsel kom angriperne ut av mørket.

Raimundo dos Santos Rodrigues var sammen med kona si, på vei tilbake til hjemmet sitt i Bom Jardim i den brasillianske regnskogstaten Maranhão, da de ble angrepet.

Tolv skudd og flere hogg med machetekniv, ble Raimundo tildelt. Han døde av de omfattende skadene. Kona ble også skutt – men overlevde etter behandling på et lokalt sykehus.

Hvorfor måtte Raimundo dos Santos Rodrigues dø?

Fordi han engasjerte seg for bevaring av regnskogen. Personer tilknyttet den massive ulovlige hogsten av regnskog i Brasil ønsket dem døde. I mange måneder hadde både han og kolleger av ham mottatt drapstrusler, som han også hadde meldt fra om til lokale myndigheter – uten at noen fulgte dem opp.

Miljøvernere drepes fortsatt for fote – og ifølge en pressemelding fra Regnskogfondet og Amnesty søndag kveld har det aldri vært farligere å kjempe for miljøet. I fjor ble minst 201 mennesker drept fordi de kjempet for miljøet – og så langt i 2017 er tallet 158.

Norsk samarbeidspartner

Raimundo dos Santos Rodrigues’ arbeid har også forbindelser til Norge.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer