Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- De kommer i bikini og badebukser og vil hjem

Svenske Lottie Knutson jobber i Phuket.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Det er nå fullstendig kaos på flyplassen i Phuket.

- De kommer i bikini og badebukser og har verken pass eller klær, men de vil verken ha mat eller klær. De vil bare komme seg hjem, sier Knutson, som representerer Fritidsresor til den svenske avisa Expressen.

Hun forklarer at det selvfølgelig er køer i massevis. Det er ikke bare svensker som vil bort fra Phuket, alle reisebyråene forsøker å få tak i fly for å få sine ut fra området.

Lotta Hansson jobber i det lokale dykkerselskapet Kon-Tiki.

- Jeg har sett svenske barn i thailandsk tv som har ropt etter mamma, sier Hansson til Expressen. Hun forteller at de deres lokale dykkersenter er tatt av bølgen, og at de savner flere av sine ansatte.

Men de som var ute på havet skal det ha gått bra med.

- Vi vet at alle båter, våre og andres som befant seg til havs ikke ble rammet av noen problemer.

Når båtene nå kommer inn igjen har de fleste om bord ingen anelse om hva som har skjedd, sier Lotta Hansson.

KAOS PÅ FLYPLASSEN:  Det er lange køer av turister uten annet det de står og går i på flyplassen i Phuket i dag. Foto: SCANPIX
KAOS PÅ FLYPLASSEN: Det er lange køer av turister uten annet det de står og går i på flyplassen i Phuket i dag. Foto: SCANPIX Vis mer

Gratisfly til Bankok

Thailandske myndigheter har klargjort 10 000 hotellplasser i hovedstaden Bankok, og er i ferd med å leie inn en mengde innenriksfly for å skipe utenlandske turister ut av katastrofeområdet. Dette melder Phuket Gazette.

Disse flyene skal være gratis, men da Dagbladet.no snakket med den norske ambassadens representant i Phuket, var han ikke informert.

- Dette har jeg ikke hørt noe om. Vi må snarest forhøre oss om dette, sier Bjørn Bjerkås til Dagbladet.no.

<B>SKADD PÅ VEI HJEM: En skadd turist på flyplassen i Phuket i dag.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media