- De kommer ikke hjem. Vi må begynne å innse det nå

Men Geir Mosteid fortsetter å søke etter svar på hva som har skjedd med sønnen Anders Mosteid og resten av mannskapet på «Lady Domina».

SPOLØST BORTE: Seilbåten «Lady Domina» la ut fra den tropiske øya St. Martin i Karibia med kurs for Asorene og Norge 31. mars. Ingen har hørt fra besetningen på fem siden. Foto: BILL DIETRICH / PRIVAT
SPOLØST BORTE: Seilbåten «Lady Domina» la ut fra den tropiske øya St. Martin i Karibia med kurs for Asorene og Norge 31. mars. Ingen har hørt fra besetningen på fem siden. Foto: BILL DIETRICH / PRIVATVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Med et håp om å få klarhet i noen av de mange ubesvarte spørsmålene møtte de pårørende til de savnede nordmennene ombord på «Lady Domina» i går politiet på Råholt i Akershus.

- De kommer ikke hjem. Vi må begynne å innse det nå. Hvis de skulle dukke opp om en dag eller en uke ville det være noe for historiebøkene. Sånn er det. Dessverre, sier Geir Mosteid, far til savnede Anders Mosteid (27) fra Hurdal.

Det har gått over to og en halv måned siden den 75 fot store seilbåten la ut fra den tropiske øya St. Martin i Karibia med kurs for Asorene og Norge 31. mars. Ingen har hørt fra besetningen på fem siden de forlot havna.

Om bord i seilbåten er nordmennene Stian Abrahamsen (29) fra Kristiansand, Anders Mosteid (27) fra Hurdal og skipperen (49). Danske Brian Fritzner (46) fra København og britiske Katie Lee (34) fra Stockport er også blant mannskapet.

Trenger svar For de pårørende har den siste tida vært preget av frustrasjon og mangel på svar. 15. mai ble søkene etter båten avsluttet uten resultater.

- Nå er det ytterst viktig for oss som pårørende å få svar på spørsmålene som har gnagd oss lang tid. Hvis vi ikke får svar, kommer det aldri til å slippe taket, sier Mosteid.

Han trekker fram tips de har fått om at noen skal ha ringt skipperen og fått summetone.

- Telefonen var ikke norsk, og derfor er det ikke så lett å finne ut av dette. Men jeg håper og tror at politiet vil gjøre det som er i sin makt for å finne ut av det, sier Mosteid.

SAVNET: Anders Mosteid (27) fra Hurdal. Foto: BILL DIETRICH / PRIVAT
SAVNET: Anders Mosteid (27) fra Hurdal. Foto: BILL DIETRICH / PRIVAT Vis mer

Han forteller også at to tilfeller av overhørt radiokommunikasjon fra «Lady Domina» også er noe de tenker mye på. Et tips går ut på at en annen båt skal ha overhørt radiokommunikasjon fra seilbåten, hvor det ble spurt om værforholdene i området.

Ny prosess 3. mai skal også båten «Blue Dolphin» ha overhørt en samtale mellom kystvakten i Puerto Rico og mannskapet på en båt som oppga at de var på «Lady Domina».

Tilbakemeldingen fra kystvakten skal ha vært at de sjekket båten og «at registreringsnummeret ikke stemte», men båten har ikke noe registreringsnummer og de har ikke funnet andre båter med samme navn, sier Mosteid.

Han forteller at de skal holde minnestund for sønnen Anders i nærmeste framtid, og nå er forberedt på å gå inn i en ny type sorgprosess. 

- Under møtet med politiet i dag fikk vi lagt fram våre konkrete spørsmål, de tingene vi mener er essensielle. Det vi kan gjøre nå er legge mer trykk på disse tingene, sier Mosteid.

- Det var også veldig godt å møte de andre pårørende og få snakket sammen.

VIL HA SVAR: Geir Mosteid, far til savnede Andreas Mosteid sier det er på tide å innse at sønnen sannsynligvis ikke kommer hjem. Nå er det viktigste for ham å få svar på hva som skjedde med båten «Lady Domina» om mannskapet på fem. 
Foto: Frank Karlsen / Dagbladet
VIL HA SVAR: Geir Mosteid, far til savnede Andreas Mosteid sier det er på tide å innse at sønnen sannsynligvis ikke kommer hjem. Nå er det viktigste for ham å få svar på hva som skjedde med båten «Lady Domina» om mannskapet på fem. Foto: Frank Karlsen / Dagbladet Vis mer