FARVELL:.En fullsatt Rolvsøy kirke tok farvell med Ragnhild, Sigurd, Gard og Benedicte som omkom i campingbussulykken 18.september.FOTO:TORBJØRN BERG / DAGBLADET
FARVELL:.En fullsatt Rolvsøy kirke tok farvell med Ragnhild, Sigurd, Gard og Benedicte som omkom i campingbussulykken 18.september.FOTO:TORBJØRN BERG / DAGBLADETVis mer

-De kommer til å leve med dere

Slekt og venner i dyp sorg fylte opp Rolvsøy kirke for å ta avskjed med familien Skofterud/Raae på fire.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||FRDRIKSTAD (Dagbladet): Familien omkom i campingbussen sin på Ekeberg i Oslo den 18. september.

- Vi tar farvel med Sigurd, Ragnhild, Gard og Benedicte i dag. Men de kommer til å leve med dere, sa sogneprest Frank Oterholt til de sørgende.

Det ble naturlig nok en meget tung avskjed for slekt, venner og kolleger.

Familien Skofterud/Raae var meget avholdt av alle. Deres interesser for motor og mekking, dyr, kunst og aktive sosiale engasjementer i lokalomgivelsene, sørget for at familien fikk et omfattende nettverk.

Rolvsøy kirke tar 450 ved normale forhold. I forbindelse med begravelsen ble det gitt dispensasjon til 550 innenfor kirkedørene. I tillegg var kapellet åpnet og en høyttaler plassert på plassen utenfor kirken.

Privat stund Før den offisielle begravelsen tok til fikk nær familie anledning til en egen privat stund for å ta farvel.

De fire hvite kistene stod arrangert i en halvsirkel foran alterringen. Mange store og små bårebuketter, kranser og blomsteroppsatser i et rikt fargespill dannet en ramme rundt kistene, og fortalte mye om en fargerik familie, som er gått bort.

FAMILIEN:- Vi tar farvel med Sigurd, Ragnhild, Gard og Benedicte i dag. Men de kommer til å leve med dere, sa sogneprest Frank Oterholt til de sørgende. FOTO: PRIVAT
FAMILIEN:- Vi tar farvel med Sigurd, Ragnhild, Gard og Benedicte i dag. Men de kommer til å leve med dere, sa sogneprest Frank Oterholt til de sørgende. FOTO: PRIVAT Vis mer

I sorgen holdt de rundt hverandre og søkte trøst så godt det lot seg gjøre.

Enkeltindivider Familiens popularitet kom klart til uttrykk i minnetalene over de respektive familiemedlemmene.

Minnetalene ble formidlet av prestene Frank Oterholt, Gyda Hesla og Jon Albert Ihlebæk.

- Det er en hel familie som er gått bort. Likevel er det enkeltindivider. Vi skal derfor si noen minneord om hver enkelt, sa Oterholt.

Familien bestod av Sigurd Eugen Raae (51), Ragnhild Helene Skofterud (44), Gard Skofterud Raae (16) og Benedicte Adele Raae (13).
En kladd - De var en kladd. Dette er et uttrykk fra gårdsbruk. Det betyr at de hang sammen.

Sognepresten formidlet et verbalt bilde av familien, som beskriver dem slik resten av slekta opp ser det. En sammensveiset familie som delte alt i tykt og tynt.

Foreldrenes interesser smittet tidlig over på barna, der bilinteressene gikk hånd i hånd med elgjakt og eventyr. 

Kondolanseprotokoller Både foreldrene og barna ble viet mye tid av prestene før kistene til  slutt ble båret ut og fram til gravene på kirkegården, utenfor Rolvsøy kirke.

Spesielt om barna kom det mange godord fra kompiser og skolekamerater. Både enkeltpersoner og grupper formidlet tanker om sine døde kompiser.

TIL GRAVEN:De fire medlemmene av familien Skofterud/Raae trilles de siste metrene til sin siste hvile. FOTO:TORBJØRN BERG / DAGBLADET
TIL GRAVEN:De fire medlemmene av familien Skofterud/Raae trilles de siste metrene til sin siste hvile. FOTO:TORBJØRN BERG / DAGBLADET Vis mer

På skolene de gikk, henholdsvis Haugåsen ungdomsskole og Glemmen videregående, har elevene skrevet kondolanseprotokoller, dikt og andre tanker. Dette vil senere bli gitt til familiene som sitter tilbake.

BÆRES UT:Her blir den første av familien Skofterud/Raae båret ut av Rolvsøy kirke..FOTO:TORBJØRN BERG / DAGBLADET
BÆRES UT:Her blir den første av familien Skofterud/Raae båret ut av Rolvsøy kirke..FOTO:TORBJØRN BERG / DAGBLADET Vis mer