Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

De kommer vel ikke til å stille opp sammen?

Sarah Palin spiste pizza med Donald Trump i New York.

MØTTES I NEW YORK: Sarah Palin tok en avstikker fra sin landsomfattende patriotiske bussturné - for å møte Donald Trump. Her er de to på vei til pizzarestauranten Famous Famiglia i Midtown. Foto: Andrew Burton/Getty Images/AFP/Scanpix
MØTTES I NEW YORK: Sarah Palin tok en avstikker fra sin landsomfattende patriotiske bussturné - for å møte Donald Trump. Her er de to på vei til pizzarestauranten Famous Famiglia i Midtown. Foto: Andrew Burton/Getty Images/AFP/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Spekulasjonene går vilt etter at Sarah Palin i går kveld tok en avstikker fra sin landsomfattende bussturné for å spise pizza med republikanerkollega Donald Trump i New York, skriver Daily News.

De to, som med en viss berettigelse kan kalles republikanernes desidert mest profilerte medlemmer for tida, inntok hvert sitt pepperonistykke på den kjente restauranten Famous Famiglia - til stor oppmerksomhet fra skuelystne og presse.

Alle vil nå vite om «toppmøtet» betyr at Palin, som trolig akter å stille som republikanernes presidentkandidat i neste valg, har kastet sine øyne på multimilliardær Trump som sin nestkommanderende i valgkampen - et scenario som utvilsomt ville gitt republikanerne et formidabelt PR-fortrinn.

Ønskedrøm Men skal man tro Trumps kommentar mens han var på vei inn til pizzaseansen, vil konstruksjonen Palin/Trump forbli en ønskedrøm.

- Hun spurte meg ikke om å stille med henne, men jeg kan si såpass at hun er en fantastisk kvinne.

Palin på sin side kunne ikke rose pizzapartneren nok etter møtet.

- Hver gang man drar til New York, må man treffe Donald Trump. Jeg beundrer hans uavhengighet, og sa til ham: «Ikke vær redd for å snakke ut.»

Til CNN sier den tidligere Alaska-guvernøren at hun og partifellen diskuterte andre presidentkandidater samt potensielle kandidater.

- Det var interessant. I den forstand er vi på en måte i samme båt.

Lot bussen stå Palin lot sin fargerikt dekorerte «One Nation»-turnébuss stå igjen i New Jersey mens hun møtte Trump i New York. Møtet kom i stand via milliardærens rådgiver Michael Cohen.

- De er venner og har snakket en stund om å treffes mens guvernøren er i byen, sier Cohen.

PÅ TURNÉ: Sarah Palin er for tida på en landsomfattende turné til ultrapatriotiske amerikanske steder, i denne rikt dekorerte bussen. Foto: Jeff Fusco/Getty Images/AFP/Scanpix
PÅ TURNÉ: Sarah Palin er for tida på en landsomfattende turné til ultrapatriotiske amerikanske steder, i denne rikt dekorerte bussen. Foto: Jeff Fusco/Getty Images/AFP/Scanpix Vis mer

- Jeg tror herr Trump kan lære mange av disse politikerne litt av hvert.

Som mange vil huske, skapte 64-åringen nærmest hysteri i den republikanske leiren da han i forrige måned først varslet at han ville stille som deres presidentkandidat, og deretter gjentatte ganger krevde å få se president Barack Obamas fødselsattest.

Trump antydet at attesten ble holdt skjult med vilje, for å avsløre at Obama egentlig ikke er født i USA og dermed sitter som president på falskt grunnlag.

Utmamøvrert Trump ble imidlertid utmanøvrert av Obama nærmest ved et håndslag, etter at presidenten først lot alle få se fødselsattesten, før han så kunngjorde drapet på Osama bin Laden. Følgen var at Obamas popularitet gikk i taket, mens Trumps sank som en stein. Til slutt kunngjorde milliardæren at han vil satse på reality-serien «The Apprentice» framfor å lede USA.

Rådgiver Cohen vil likevel ikke utelukke at sjefen kan komme til å gjøre et comeback som presidentkandidat.

- Jeg har oppriktig tro på ham. Landet trenger en som ham.

Palins «One Nation»-turné har, til stor oppmerksomhet, besøkt ultrapatriotiske steder som George Washingtons hjem og slagmarker fra borgerkrigen. Møtet med Trump kommer tilsynelatende på et beleilig tidspunkt, ettersom oppmerksomheten turneen nå så smått er begynt å dale.

GODE BUSSER: En må anta at Trump og Palin hadde mye å snakke om. Ingen av dem ville imidlertid bekrefte at de planlegger en valgkamp sammen.  Foto: Andrew Burton/Getty Images/AFP/Scanpix
GODE BUSSER: En må anta at Trump og Palin hadde mye å snakke om. Ingen av dem ville imidlertid bekrefte at de planlegger en valgkamp sammen. Foto: Andrew Burton/Getty Images/AFP/Scanpix Vis mer