LEDER PÅ MÅLING: Her er statsminister David Cameron og kona på vei for å stemme i dagen britiske valg. Foto: Scanpix
LEDER PÅ MÅLING: Her er statsminister David Cameron og kona på vei for å stemme i dagen britiske valg. Foto: ScanpixVis mer

De konservative ser ut til å vinne valget i Storbritannia

Får 316 representanter mot Labours 239, ifølge valgdagsmåling.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(NTB/Dagbladet)
«De konservative har helt klart vunnet dette» siterer nyhetsbyrået den konservative statsråden Michael Gove, som tar forbehold om at den siste målingen er korrekt.

Målingen, som er utført av BBC, ITV og Sky, viser at De konservative ligger i tet med 316 representanter foran Labour med 239 representanter. Med 650 seter i Parlamentet trengs det 326 for et flertall.

Liberaldemokratene, som har vært i koalisjon med De konservative de siste fem årene, ligger an til 10 plasser i Underhuset.

Det skotske uavhengighetspartiet SNP ligger an til å bli tredje størst i Underhuset med 58 representanter, ifølge valgdagsmålingen fra BBC, ITV og Sky.

Nigel Farages høyrepopulistiske parti UKIP ser ut til å måtte nøye seg med 2 representanter i Parlamentet.

Reuters skriver at De konservative og Liberaldemokratene samlede oppslutning indikerer at Cameron vil være i stand til å fortsette som statsmnister, eventuelt med støtte fra et mindre parti.

Det var på forhånd antatt at valget ville bli svært jevnt mellom de to største partiene - en antakelse som nå ikke ser ut til å slå til.