- De konstruerer beviser mot oss

Joshua French og Tjostolv Moland mener de er utsatt for en sammensvergelse mellom ugandisk politi og to tidligere medarbeidere.

SLÅR TILBAKE: Tjostolv Moland og Joshua French. Foto: Espen Røst
SLÅR TILBAKE: Tjostolv Moland og Joshua French. Foto: Espen Røst Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

|||KISANGANI (Dagbladet): På cella i Kisangani sitter de to Kongofangene og fortviler over Dagbladets avsløring av «Operation Decisive Action», en operasjon ugandisk politi etterforsker som planlegging av et bankran i Kisangani.

— Dette er en ren fabrikasjon. Vi har folk i Uganda som aktivt jobber for å skade oss, sier Joshua French til Dagbladet. De sikter til mannen som eier gjestehuset der Moland pleide å bo. De mener at han står i ledtog med ugandisk politi og den britiske tidligere SIG medarbeideren.

Tilbakedatert Sammen skal de ha konstruert de to dokumentene som avslører planleggingen av operasjonen. Det ene dokumentet er skrevet på norsk. Dokumentene skal ha blitt plassert på PC-en på SIG-kontoret og datoen på maskinen skal ha blitt stilt slik at datoene i filinformasjonene ble tilbakedatert.

Gjestehuseieren skal så ha lagt dokumentene sammen med satellittbilder og bilder tatt i Kisangani 16. og 17. mars i en mappe med navnet «Operation Decisive Action».

Den engelske medarbeideren skal ha produsert e-post-korrespondansen Dagbladet sitter på ved å stille på klokka på samme måte. Datoen må også ha blitt stilt på serveren til sig-protection.com. — Han brøt seg inn på min epost slik at jeg mistet kontroll over den. Han installerte også et spionprogram som registrerer alle tastetrykk, sier French.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer